K receptu
Dusené uhorky sú bežným ázijským jedlom. Podávať by sa malo s ryžou alebo nekvaseným chlebom. Ak chcete, môžete pikantnosť pokrmu zvýšiť pridaním mletej červenej čili papričky.
zložitosť: ľahko Porcie: 2 Pridať. čas: 15 minázijská kuchyňaObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIEčerstvé mladé uhorky 400-450 g kešu 60-70 g stredná cibuľa, lepšia ako šalotka 1 ks strúčiky cesnaku 2-3 ks koriandr 1 zväzok čerstvého zázvoru 2 cm čerstvé chilli papričky 1 ks karika kokosové mlieko v prášku 300 ml Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Ošúpajte uhorky, nakrájajte na stredné kocky, pridajte soľ. Orechy, cibuľu, papriku, cesnak a koriandr nasekáme nadrobno. Nastrúhajte zázvor. Chilli papričku rozrežte pozdĺžne na polovicu, odstráňte semená a blany a nakrájajte na kolieska.
Krok 2
Olej zohrejte na strednom ohni, po 1 minúte pridajte rascu. – cibuľa, cesnak, kari. Smažte, miešajte, 60-90 sekúnd. Pridajte zázvor a čili papričku.
Krok 3
Po 30 sekundách pridajte kešu a uhorky. všetko zmiešať. Nalejte kokosové mlieko, premiešajte a po 5 minútach. odstrániť z tepla. Zmiešajte s koriandrom a podávajte horúce.