K receptu
Dobrou prílohou k týmto rezňom je dlhozrnná nadýchaná ryža.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 1 hodinaRúraPečenieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1 veľký baklažán 1 stredná cuketa 3 veľké paradajky 1 malá cibuľa 2 strúčiky cesnaku 1 zväzok zmesi bazalky a petržlenu 120 g parmezánu 100 g starého chleba 100 g múky 2 lyžičky. sušené provensálske bylinky 1 lyžička. prášok do pečiva soľ, čerstvo mleté čierne korenie olivový olej Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Baklažány nakrájame na vrstvy hrubé asi 2 cm, potrieme olivovým olejom, pečieme pri teplote 200 °C 20 minút, potom mierne ochladíme a nakrájame nadrobno. Nevypínajte rúru.
Krok 2
Paradajky nakrájajte na štvrtiny a odstráňte semená a tekutinu. Dužinu nakrájajte na stredné kocky.
Krok 3
Cibuľu a cesnak ošúpeme a nasekáme veľmi jemne. Cuketu nastrúhame na hrubom strúhadle, zmiešame s paradajkami, cibuľou a cesnakom. Starý chlieb nastrúhame, pridáme k zmesi paradajok, baklažánov a cukety, ochutíme suchými bylinkami.
Krok 4
Zeleninu a cesnak nakrájajte čo najjemnejšie. Parmezán nastrúhame a pridáme k zeleninovej zmesi spolu s bylinkami. Múku preosejeme s práškom do pečiva a pár štipkami soli. Zmiešame so zeleninovou zmesou a korením.
Krok 5
Plech prikryte pergamenom a namažte ho olejom. S naolejovanými rukami vezmite asi 2 polievkové lyžice. l. zeleninovú zmes a zvinieme do mierne sploštenej gule. Kotlety poukladáme na pripravený plech, pečieme v strede rúry (najlepšie teplovzdušnou) do zlatista. Podávajte horúce.