Zeleninový a morský koktailový šalát

K receptu

Šalát lahodne kombinuje čerstvú zeleninu, nakladané morské riasy, morský koktail a zálievku z olivového oleja.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 25 minŽiadna tepelná úpravastredomorská kuchyňaVečeraŠalátPárty, bufetnarodeninyNový rokVianoceRomantická večeraINGREDIENCIE NA 4 PORCIEčerstvé uhorky 1 ks paradajky 1 ks paprika 0,5 ks zelená cibuľa 1 zväzok koriandra 0,5 zväzku nakladané morské riasy 150 g morských rias koktail v slanom náleve 1 PL olivového oleja 2 polievkové lyžice podľa chuti . čerstvo mleté ​​čierne korenie podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Marinovaný šalát z morských rias precedíme od plnky.

Krok 2

Paradajku umyte, osušte, nakrájajte na malé kocky.

Krok 3

Papriku umyte, osušte, odstráňte semienka, nakrájajte na malé kocky.

Krok 4

Uhorku umyte, osušte, nakrájajte na malé plátky.

Krok 5

Umyte zelenú cibuľu a koriander a osušte. Jemne nakrájajte cibuľu a koriandr do samostatných nádob.

Krok 6

Do misky vložte morské riasy, nakrájanú zeleninu a zelenú cibuľu. Soľ, korenie, pridajte obilnú horčicu, premiešajte. Položte nádobu s morským kokteilom na sito a sceďte soľanku.

Krok 7

Do šalátovej misy vložte zmes zeleniny s morskými riasami a kokteilom z morských rias. Šalát polejeme olivovým olejom, premiešame, posypeme nadrobno nakrájaným koriandrom. Podávajte šalát na stôl. Dobrú chuť!

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Pre jas môžete do šalátu pridať sladkú papriku rôznych farieb.

UŽITOČNÉ RADY

Pre pikantnú chuť môžeme do šalátu pridať jeden nasekaný strúčik cesnaku.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik