Zeleninový šalát s kuracím mäsom

K receptu

Kurací šalát so zeleninou a dresingom z kyslej smotany môže byť vynikajúcou alternatívou k tradičnému Olivierovi na novoročnom stole.

zložitosť: ľahko Porcie: 5 varenie: 15 hodŽiadna tepelná úpravaVečeraVečeraŠalátVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyNový rokVianoceINGREDIENCIE NA 5 PORCIÍvarené kuracie filé 250 ks 10 – 12 ks paradajky 1 ks cibuľka 0,5 zväzok zálievka: kyslá smotana z pečeného krému (alebo hustého kvaseného pečeného mlieka) 5 PL horčičného oleja 2 PL horčice 0 ČL soli 1 štipka čerstvo mletého čierneho korenia 1 štipka Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Reďkovky umyjeme, osušíme, odrežeme konce. Reďkovky nakrájame na malé kocky.

Krok 2

Uhorku umyte a osušte. Uhorku nakrájame na malé kocky.

Krok 3

Paradajku umyte, osušte, nakrájajte na malé kocky. Vypustite prebytočnú šťavu.

Krok 4

Zelenú cibuľu umyte, osušte, jemne nasekajte.

Krok 5

Uvarené kuracie filé nakrájame na malé kocky.

Krok 6

Všetky zložky šalátu sú nakrájané.

Krok 7

Na dresing kombinujte kyslú smotanu (alebo fermentované pečené mlieko), horčičný olej, pripravenú horčicu, soľ a korenie, premiešajte.

Krok 8

Nakrájané jedlo poukladajte na kôpky na tanier a do stredu položte misku s dresingom. Podávajte šalát na stôl.

Krok 9

Šalát premiešajte tesne pred konzumáciou, prelejte dresingom a znova premiešajte. Dobrú chuť! Veselé sviatky!

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Pre pikantnú chuť môžete do dresingu pridať 1 – 2 nasekané strúčiky cesnaku.

UŽITOČNÉ RADY

Okrem zelenej cibule (alebo spolu s nimi) môžete použiť aj inú zeleninu – petržlen, kôpor, koriander.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik