K receptu
Kurací šalát so zeleninou a dresingom z kyslej smotany môže byť vynikajúcou alternatívou k tradičnému Olivierovi na novoročnom stole.
zložitosť: ľahko Porcie: 5 varenie: 15 hodŽiadna tepelná úpravaVečeraVečeraŠalátVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyNový rokVianoceINGREDIENCIE NA 5 PORCIÍvarené kuracie filé 250 ks 10 – 12 ks paradajky 1 ks cibuľka 0,5 zväzok zálievka: kyslá smotana z pečeného krému (alebo hustého kvaseného pečeného mlieka) 5 PL horčičného oleja 2 PL horčice 0 ČL soli 1 štipka čerstvo mletého čierneho korenia 1 štipka Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Reďkovky umyjeme, osušíme, odrežeme konce. Reďkovky nakrájame na malé kocky.
Krok 2
Uhorku umyte a osušte. Uhorku nakrájame na malé kocky.
Krok 3
Paradajku umyte, osušte, nakrájajte na malé kocky. Vypustite prebytočnú šťavu.
Krok 4
Zelenú cibuľu umyte, osušte, jemne nasekajte.
Krok 5
Uvarené kuracie filé nakrájame na malé kocky.
Krok 6
Všetky zložky šalátu sú nakrájané.
Krok 7
Na dresing kombinujte kyslú smotanu (alebo fermentované pečené mlieko), horčičný olej, pripravenú horčicu, soľ a korenie, premiešajte.
Krok 8
Nakrájané jedlo poukladajte na kôpky na tanier a do stredu položte misku s dresingom. Podávajte šalát na stôl.
Krok 9
Šalát premiešajte tesne pred konzumáciou, prelejte dresingom a znova premiešajte. Dobrú chuť! Veselé sviatky!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Pre pikantnú chuť môžete do dresingu pridať 1 – 2 nasekané strúčiky cesnaku.
UŽITOČNÉ RADY
Okrem zelenej cibule (alebo spolu s nimi) môžete použiť aj inú zeleninu – petržlen, kôpor, koriander.