K receptu
Recept od Taleha Gamidova, šéfkuchára mestskej reštaurácie Zafferano
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 20 minAzerbajdžanská kuchyňaŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUBaku paradajky – 200 g zelená minišpargľa – 40 g estragón – 1-2 vetvičky na dresing: šalotka – 10 g cesnak – 1 vínny ocot – 2 olivový olej – 15 g čierne korenie – 1 g soľ – 2 g Tabuľka hmotností a opatrenia RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na dresing: všetky ingrediencie vyšľaháme v mixéri.
Krok 2
Špargľu vložte na 20-30 sekúnd do vriacej vody, potom ju preneste do ľadovej vody, ochlaďte a nasekajte.
Krok 3
Paradajky vložte na 30 sekúnd do vriacej vody, ihneď preložte do ľadovej vody, odstráňte šupku a dužinu paradajok nasekajte.
Krok 4
Paradajky zmiešame s dresingom, dáme na tanier, navrch poukladáme špargľu a lístky estragónu.