Broskyne v sirupe na zimu

Broskyne v sirupe na zimu

broskynebroskynebroskynebroskyne K receptu

Pripravte si broskyne v sirupe na zimu, najmä ak tieto nádherné plody rastú vo vašej vlastnej záhrade. Vo výsledku získate dokonalý, aromatický a neskutočne chutný dezert, najmä ak pridáte šľahačku. Okrem toho možno takto konzervované broskyne použiť ako náplň do koláčov, tort a tort. Vo všeobecnosti existuje veľa výhod – napriek tomu, že príprava tohto prípravku nevyžaduje žiadne špeciálne kulinárske zručnosti. Starostlivo postupujte podľa našich receptov a buďte si istí skvelými výsledkami.

zložitosť: priemer Kalórie: 444,00 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodina Použité: 0,90 g/0,10 g/111,00DezertPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIEbroskyne – 4 kg pitná voda – 2 lcukor – 400 kyselina glymónová – 2 ČL. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si broskyne. Ovocie umyte a každé nakrájajte priečne. Vo veľkom hrnci priveďte do varu vodu. Broskyne ponorte po častiach na 1 minútu a potom ich vložte do cedníka s dierovanou lyžicou. Broskyne ošúpeme.

Krok 2

Broskyne prekrojíme na polovice a odstránime kôstky. Sterilizujte 1litrové poháre a viečka akýmkoľvek vhodným spôsobom a nechajte ich dobre vyschnúť. Pevne na ne poukladajte broskyne, dávajte pozor, aby ste nepoškodili ovocie.

Krok 3

Pitnú vodu priveďte do varu. Opatrne ňou zalejte broskyne v pohároch a zatvorte viečkami a nechajte 30 minút odstáť. Potom vypustite vodu do panvice pomocou špeciálneho plastového veka s otvormi.

Krok 4

Pridajte cukor do vody v panvici a zapálte. Priveďte do varu na silnom ohni a varte 2 minúty. Pridajte kyselinu citrónovú. Varte ešte 1 minútu.

Krok 5

Vriacim sirupom zalejte broskyne v pohároch a ihneď uzavrite. Prevráťte ho na zložený uterák a zabaľte do teplej prikrývky. Takto necháme úplne vychladnúť.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Broskyne v sirupe je najlepšie skladovať v chladničke, na najteplejšej poličke. V pohode však „prezimujú“ na suchom, tmavom a chladnom mieste, keďže pomalé chladenie v teplej deke úplne nahrádza proces klasickej sterilizácie vo vode.

MIMOchodom

Do pohárov broskýň môžete pridať akékoľvek korenie. Hodia sa badián, škorica alebo vanilkové tyčinky. Pridajte korenie pred naliatím sirupu do zaváraných broskýň (krok 5).

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik