K receptu
Šalát Caprese sa narodil, samozrejme, na ostrove Capri, a to pomerne dávno – asi pred 250 rokmi. Teraz je to vlajková loď ľahkej stredomorskej kuchyne. Je jednoduchý na prípravu – v podstate stačí nasekať paradajky a mozzarellu a pokvapkať dresingom. Odporúčame mierne zmeniť formu podávania a rozložiť ju nie lineárne – plátok po plátku, ale vo forme svetlej pyramídy. Určte stupeň jeho stability okom – nemusíte tu naháňať mrakodrapy, všetko kúzlo je v chuti a jemnosti. Nezabudnite ozdobiť tanier kvapkami balzamika alebo ním dokonca nakresliť abstrakciu. Umelecký vzhľad má veľký vplyv na chuť do jedla.
zložitosť: ľahko Kalórie: 206,38 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 10 min Použité: 7,71 g/18,14 g/3,07Žiadna tepelná úpravatalianska kuchyňaVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE2-3 stredné paradajky 150 g mozzarelly 2-3 vetvičky zelenej bazalky 3 polievkové lyžice. l. olivový olej 1 polievková lyžica. l. balzamikový ocot soľ čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Paradajky nakrájame na tenké plátky. Odstráňte mozzarellu z nálevu a nakrájajte ako paradajky. Oddeľte listy bazalky od stoniek.
Krok 2
Na rovnú dosku poukladáme striedavo na seba plátky paradajok, plátky mozzarelly a lístky bazalky. Dochutíme soľou, korením, pokvapkáme olivovým olejom a balzamikovou redukciou a ihneď podávame.
UŽITOČNÉ RADY
Bufetovou možnosťou na podávanie šalátu caprese je mini mozzarella s cherry paradajkami a lístkom bazalky na špíze. Môžete k nim pridať olivy.
MIMOchodom
Na 100 g: bielkoviny 8,57 g (10,71 % dennej hodnoty) • tuky 8,20 g (9,11 %) • sacharidy 3,80 g (2,26 %) • vláknina 0,75 g (2,50 %) • kcal 122,76 (6,82 %) • SFA 4,77 g (23,85 %) • sodík 323,86 mg (22,34 %) • celkový cukor 2,50 g (5,00 %)