Chilli kečup na zimu

Chilli kečup na zimu

kečup K receptu

Robili ste si niekedy chilli kečup na zimu? Ak nie, odporúčame naučiť sa, ako to urobiť pomocou nášho praxou overeného receptu. Kľúčom k úspechu sú mäsité, ale šťavnaté, veľké a zrelé paradajky, samozrejme, sezónne. Perfektné sú ružové, ktoré majú bohatú sladkastú chuť, alebo mnohými milované astrachánske. Pokiaľ ide o horkosť kečupu, nepreháňajte to: prvýkrát odstráňte semienka z chilli papričky. Ak sa vám zdá omáčka málo pikantná, majte to na pamäti do budúcna. Ale v každom prípade nikoho ani nenapadne nazvať výsledný kečup fádnym!

zložitosť: priemer Kalórie: 49,91 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 2 hodiny Použité: 1,54 g/0,26 g/10,44PrázdneOmáčka, dresingVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEzrelé šťavnaté paradajky – 3 kg cibuľa – 500 g cesnak – 3 strúčiky chilli papričky – 1 struk soľ – 1 polievková lyžica. l cukor – 120 g mletého čierneho korenia – 1 ČL mletej škorice – 1/2 ČL suchej horčice – 1 ČL mletej papriky – 1 ČL stolového octu – 100 ml Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si paradajky na kečup. Umyte ich a odstráňte základy stoniek. Paradajky nakrájajte na plátky a vložte do hrnca s hrubým dnom. Umiestnite na strednú teplotu.

Krok 2

Panvicu a paradajky prikryjeme pokrievkou a privedieme do varu. Znížte teplo na minimum. Paradajky varte 1 hodinu, občas premiešajte, aby sa nepripálili.

Krok 3

Cibuľu a cesnak na kečup ošúpeme a nasekáme nadrobno. Vložte do misky mixéra a rozmixujte. Vložte do misky. Pridáme soľ, cukor, mleté ​​čierne korenie, horčicu a papriku.

Krok 4

Chilli papričku umyjeme a prekrojíme pozdĺžne na polovicu. Odstráňte semená (ak chcete, môžete nejaké nechať). Chilli papričky nasekáme najemno a pridáme do misky s cibuľovou zmesou. Nalejte ocot a premiešajte. Vrch zakryte potravinovou fóliou a nechajte 20 minút pôsobiť.

Krok 5

Odstráňte panvicu s paradajkami z ohňa. Vypustite prebytočnú tekutinu. Paradajky prepasírujeme cez jemné sitko do čistej panvice. Do výsledného pyré pridajte cibuľovú zmes.

Krok 6

Panvicu s budúcim kečupom položte na strednú teplotu a za stáleho miešania varte 25–30 minút. Potom nalejte do suchých sterilizovaných pohárov a uzavrite. Prevráťte ho na zložený uterák a zabaľte do teplej prikrývky. Takto necháme kečup úplne vychladnúť.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Chilli kečup možno použiť ako dochucovadlo vyprážaného mäsa, hydiny, zeleniny, možno ho tiež zaradiť do rôznych teplých jedál, polievok, šalátových dresingov a marinád.

MIMOchodom

Ak sa vám na konci varenia bude chilli kečup zdať tekutý, pridajte do panvice asi lyžicu kukuričného škrobu a zmes priveďte do varu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik