K receptu
Jednoduché a chutné jedlo na prípravu. Dá sa pripraviť na obed či večeru, ako aj na sviatočný stôl. Cuketa obsiahnutá v miske je pre telo veľmi prospešná. Sú bohaté na draslík, vápnik, fosfor, vitamíny C, A, B. Okrem toho je obsah kalórií cukety iba 16 kcal na 100 g produktu. K mletému mäsu som pridala ovsené vločky, cibuľu, cesnak a paradajky.
zložitosť: ľahko Kalórie: 342,28 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 1 hodina 20 minút Použité: 13,32 g/28,59 g/8,49RúraPečenieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍcuketa 3 ks rastlinný olej 2 lyžice. l. bravčové a hovädzie mäso 500 g cibuľa 1 ks cesnak (klinček) 2 polievkové lyžice. l.voda 100 ml čerstvo mletého čierneho korenia podľa chuti soľ podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cuketu umyjeme, osušíme, nakrájame na kolieska vysoké 6–7 cm Z každého kúska cukety vykrojíme časť dužiny, aby sme vytvorili pohár s dnom. Do každej šálky cukety vo vnútri pridajte trochu soli a vložte do mikrovlnnej rúry na plný výkon na 8-10 minút, aby zmäkla. Čas závisí od zrelosti cukety.
Krok 2
Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Cesnak ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
Krok 3
Paradajky umyte, osušte, nakrájajte na malé kocky.
Krok 4
K mletému mäsu pridáme ovsené vločky a vodu. Dôkladne premiešajte a nechajte stáť 10-15 minút.
Krok 5
Do mletého mäsa pridáme cibuľu, cesnak, paradajky, soľ, korenie, premiešame.
Krok 6
Cuketové poháre naplníme mletým mäsom.
Krok 7
Plech na pečenie namažte rastlinným olejom a položte cuketu s náplňou. Vložte do rúry predhriatej na 180 ° C na 45-50 minút.
Krok 8
Hotovú cuketu položíme na tanier a ozdobíme bylinkami.
Krok 9
Podávajte jedlo s čerstvou alebo nakladanou zeleninou. Dobrú chuť!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Z paradajok môžete najskôr odstrániť šupku oparením vriacou vodou.
UŽITOČNÉ RADY
Na prípravu misky je možné použiť mleté mäso z akéhokoľvek mäsa a hydiny.