Domáca cviklová polievka

K receptu

Horúce leto je ideálny čas na varenie a vyskúšanie domácej cvikly. Od tradičných sa trochu líši aspoň tým, že sa do nej pridáva čerstvý paradajkový pretlak. Stojí za zmienku, že tento krok je úplne opodstatnený: vďaka nemu je textúra jedla veľmi príjemná, zamatová a chuť je celkom rafinovaná a jemná. Ostatné zložky nevyvolávajú žiadne otázky: rovnaké uhorky, reďkovky, repa a zelenina! Domácu cviklovú polievku dochutíme kyslou smotanou zmiešanou so žĺtkom. Ukazuje sa to veľmi chutné, skúste to!

zložitosť: ľahko Kalórie: 195,64 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodina Použité: 6,83 g / 8,16 g / 23,17Varenieruská kuchyňapolievkaVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEvajce – 1 ks repa – 800 g paradajky – 2 ks pitná voda – 1 l čerstvé uhorky – 2 ks zelená cibuľa – 50 gukrop – 2 vetvičky kyslá smotana – 100 g soľ čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka. váhy a miery RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si ingrediencie na domácu cviklovú polievku. Najprv si uvarte vajíčko na tvrdo: vložte ho do hrnca, zalejte studenou vodou a priveďte do varu. Varte 10 minút. Ochlaďte pod tečúcou vodou a vyčistite.

Krok 2

Cviklu dôkladne umyjeme, ošúpeme a nakrájame alebo nastrúhame na hrubom strúhadle. Paradajku narežeme priečne a vložíme na 1 minútu do vriacej vody. Potom vyberte dierovanou lyžicou, ošúpte a rozdrvte v mixéri.

Krok 3

Vložte repu a paradajky na cviklovú polievku do hrnca. Zalejeme 200 ml vody a na miernom ohni dusíme, postupne pridávame zvyšnú vodu 40 minút. Odstráňte z tepla a nechajte vychladnúť.

Krok 4

Uhorky, reďkovky, zelenú cibuľku a kôpor na cviklovú polievku umyte a dobre osušte. Reďkovky a uhorky nakrájame na tenké prúžky. Jemne nakrájajte zelenú cibuľu a kôpor.

Krok 5

Oddeľte žĺtok od bielka a rozdrvte kyslou smotanou, kým sa nedosiahne homogénna konzistencia. Pridajte trochu soli a korenia. Presun na omáčku.

Krok 6

Nakrájajte bielky a pridajte ich do cviklovo-paradajkovej zmesi spolu s uhorkami, reďkovkami, cibuľou a kôprom. Premiešame, dochutíme a podávame domácu cviklovú polievku spolu s kyslou smotanou a žĺtkovou omáčkou.

UŽITOČNÉ RADY

Do domácej cviklovej polievky si môžete pridať chudé varené hovädzie mäso nakrájané na tenké prúžky, varené kuracie alebo morčacie filé, ale aj lahodnú nízkotučnú šunku.

MIMOchodom

Domáca cviklová polievka by mala byť pred podávaním dôkladne vychladená. Nádobu s hotovou polievkou vložte do chladničky, nechajte ju tam aspoň 2 hodiny a až potom nalejte na porciované taniere.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik