Domáce sušené paradajky
K receptu
Sušené paradajky sú dôležitou ingredienciou stredomorskej kuchyne. Používajú sa do jedál z mäsa a rýb, rôznych omáčok a prívarkov a pridávajú sa do cesta pri pečení niektorých druhov bieleho chleba. Najlepšie sušené paradajky sú tie, ktoré boli sušené na slnku. Vzhľadom na klimatické podmienky našej krajiny vám odporúčame, aby ste to urobili doma.
zložitosť: ľahko Kalórie: 83,96 kcal/porcia Porcie: 10 varenie: 2 hodiny 30 minút Použité: 1,22 g/7,01 g/4,10stredomorská kuchyňaObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍ1 kg paradajok 4 polievkové lyžice. l. olivový olej + na zaliatie papriky zmes sušených byliniek (petržlen, rozmarín, oregano, kôpor, tymian) soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rúru predhrejeme na 100°C. Položte list pergamenu na plech na pečenie, namazaný 1 polievkovou lyžicou. l. olivový olej. Paradajky umyjeme, osušíme a prekrojíme na polovice.
Krok 2
Opatrne odstráňte časť semienok pomocou čajovej lyžičky, pričom ponechajte mäsité jadro.
Krok 3
Paradajky poukladáme na plech reznou stranou nahor. Osolíme, okoreníme, posypeme zmesou suchých byliniek a pokvapkáme zvyšným olejom. Sušené paradajky vložíme do dózy s vekom a zalejeme olivovým olejom.