Dulový džem s citrónovou kôrkou

Dulový džem s citrónovou kôrkou

Dulový džem s citrónovou kôrkou K receptu

Počas varenia sa dule zmení zo žltej na červenú a získate čarovný dulový džem.

zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 2 hodiny 30 minút Pridať. čas: 6 hodínDezertVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE2 kg dule 2 veľké „uzbecké“ citróny 1,6 kg cukru 1 vanilkový struk Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Dulu umyjeme kefou, rozrežeme pozdĺžne na štvrtiny, pričom odstránime jadro. Dužinu nakrájajte na stredné kocky a vložte do misky na prípravu džemu. Dužinu zalejeme 1 kg cukru a necháme 6 hodín.

Krok 2

Citróny umyte kefkou, pozdĺžne nakrájajte na 6–8 kúskov, odstráňte strednú bielu časť a jadierka. Rezne nakrájame priečne na veľmi tenké plátky.

Krok 3

Zmiešajte citróny so zvyšným cukrom, dajte na stredný oheň a postupne roztopte. Sirup povarte 10 minút.

Krok 4

Jemne premiešajte dule s cukrom a položte na vysoký oheň. Priveďte do varu, odstredte, znížte teplotu na minimum, pridajte citrónový sirup s kúskami.

Krok 5

5. Varte džem za občasného miešania, kým dule nezčervená, asi 2 hodiny. Vložte do sterilizovaných pohárov, zatvorte, otočte a nechajte vychladnúť.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik