Dvínový džem bez semien

Dvínový džem bez semien

Dvínový džem bez semien K receptu

Mali by ste aspoň raz vyskúšať džem z drieňa bez semien, aby ste si ho raz a navždy zamilovali. Toto bobule je veľmi zdravé a chutné a počas tepelného spracovania prakticky nestráca svoje vlastnosti. Drieň dozrieva 5–6 mesiacov, takže chuť džemu závisí od kvality ovocia. Verí sa, že najchutnejší dezert pochádza z bobúľ, ktoré spadli na zem a ležali tam celú noc. Ešte lepšie, ak ich zasiahne prvý mráz. Ak drieň nerastie vo vašej záhrade, vyberte si záhradné ovocie na trhu: na rozdiel od divých sú väčšie a šťavnatejšie. Je potrebné pridať vodu, pretože bobule takmer nepúšťajú šťavu. Džem sa zvyčajne vyrába zo semien, pretože obsahujú veľa užitočných látok. Odporúčame ich však odstrániť a pripraviť homogénne pyré, ktoré môžeme pokojne natrieť na chlieb alebo pridať do pečiva. Aj keď z pohára sa dá jesť aj lyžičkou.

zložitosť: ľahko Kalórie: 146,33 kcal/porcia Porcie: 30 varenie: 1 hodina Použité: 0,69 g/0,02 g/36,19VarenieDezertVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 30 PORCIÍdrieň – 2 kg cukru – 850 g voda – 500 ml škorica – 15 guanilový cukor – 20 g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Triediť bobule z trosiek a vetvičiek a potom ich umiestniť do cedníka. Odstráňte poškodené. Dôkladne umyte studenou tečúcou vodou, aby ste odstránili nečistoty a prach.

Krok 2

Nalejte bobule do akejkoľvek nádoby na varenie, pridajte vodu (500 ml) a varte. Znížte teplotu a varte na veľmi nízkej teplote asi 8-10 minút. Drieň začne praskať a vrieť. Mierne vychladnúť.

Krok 3

Umiestnite bobule na sito v malých porciách a rozdrvte, odstráňte semená a kôru. Získate homogénne bobuľové pyré. Nie je potrebný žiadny koláč. Pyré vráťte do nádoby, v ktorej sa varili bobule.

Krok 4

Pridajte cukor a vráťte späť na horák. Privedieme do varu, pridáme škoricu a ďalej varíme za občasného miešania džemu vareškou asi 20 minút. Pripravenosť sa dá určiť týmto spôsobom: na tanier nakvapkajte trochu džemu. Ak sa nerozšíri, potom je obrobok pripravený.

Krok 5

Do drieňového pyré pridáme vanilkový cukor a ďalej varíme na miernom ohni asi 5-7 minút. Horúci džem rozložte do sterilizovaných pohárov a uzavrite viečkami.

Krok 6

Otočte poháre hore dnom, zabaľte ich do prikrývky alebo prikrývky a nechajte ich, kým úplne nevychladnú. Potom skladujte džem na chladnom a tmavom mieste nie dlhšie ako rok.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Dogwood je dosť kyslé bobule, preto je lepšie pridať do džemu viac cukru. Ak je prípravok kyslý, môže sa použiť ako omáčka na mäsové jedlá.

MIMOchodom

Môže sa použiť koláč, ktorý vám ostane po drieku. Uvarte si z nej napríklad kompót. Semená obsahujú veľké množstvo olejov, ktoré posilňujú imunitný systém a pôsobia protizápalovo.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik