Feijoa pyré s brusnicami a cukrom
K receptu
Bobule alebo ovocie pyré s cukrom sú určite zdravšie ako tie pripravené tepelnou úpravou. A tento „surový“ džem sa pripravuje oveľa rýchlejšie ako zvyčajne.
zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 1 hodina 30 minútBlenderRaňajkyPopoludňajšie občerstvenieDezertVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetDovolenka detíINGREDIENCIE NA 2 PORCIE400 g brusníc 800 g feijoa 800 g cukru 2 púčiky klinčekov Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Brusnice zakryte cukrom, nechajte 1 hodinu a potom zohrejte do varu, odstráňte z tepla a šľahajte mixérom do hladka. Pridajte prstami rozdrvené „guličky“ klinčekových pukov (bez „stoniek“).
Krok 2
Feijoa nakrájajte na veľké kusy a rozdrvte mlynčekom na mäso alebo nasekajte mixérom.
Krok 3
Zmiešajte feijoa a brusnicový sirup do hladka a vložte do sterilizovaných pohárov. Uchovávajte v chladničke.