Hovädzí tatarák

Hovädzí tatarák

Hovädzí tatarák K receptu

Tatarák z hovädzej sviečkovice je elegantné a nenáročné na prípravu za studena. Aby ste mohli pripraviť tatarák, musíte si kúpiť najčerstvejšie hovädzie mäso, najlepšie od dôveryhodného dodávateľa. Upozorňujeme, že hotové mleté ​​mäso alebo mäso už nakrájané na kúsky by sa nemalo používať. Tradične sa tatarák vyrába z najčerstvejšieho mäsa. Ale profesionáli vždy začínajú zmrazením panenky. Toto tajomstvo od šéfkuchárov vám umožňuje rýchlo a presne krájať mäso.

zložitosť: ľahko Kalórie: 570,07 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 10 min Pridať. čas: 30 min Použité: 28,11 g/31,02 g/44,96francúzska kuchyňaVečeraObčerstvenieVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyNový rokINGREDIENCIE NA 4 PORCIEHovädzia sviečková – 400 g Malé šalotky – 1 ks Prepeličie vajcia – 8 ks Olivový olej – 2 polievkové lyžice. l. Horčica – 1 lyžička Tabasco – 3-4 kvapky Petržlen – 2 vetvičky Soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie – ¼ lyžičky Bageta – 1 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Panenku osušte papierovými utierkami. Ak je to potrebné, odrežte filmy. Mäso nakrájajte cez zrno na 5 mm hrubé plátky. Položte v jednej vrstve na dosku, zakryte potravinovou fóliou a vložte do mrazničky na 30 minút.

Krok 2

Ošúpanú šalotku pozdĺžne prekrojíme a polovice nakrájame na malé kocky. Posypte cibuľu soľou, citrónovou šťavou a vložte do malej misky. Nechajte cibuľu marinovať 20 minút.

Krok 3

Nakladané uhorky nakrájajte na malé kocky so stranou nie väčšou ako 4-5 mm. Odstráňte stonky a nakrájajte listy petržlenu. Vytlačte šťavu z polovice citróna. Pomocou jemného strúhadla odoberte ½ lyžičky. citrónovú kôru.

Krok 4

Vyberte mäso z mrazničky. Plátky nakrájajte na malé kocky so stranou nie väčšou ako 5 mm. Vložte mäso do misy, spojte s pripravenou cibuľou a premiešajte.

Krok 5

Do misy s mäsom a cibuľou pridáme nasekané kyslé uhorky a petržlenovú vňať. Dochutíme kôrou, tabascom a horčicou. Pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou.

Krok 6

Oddeľte 4 žĺtky od bielkov. Bielky nebudete potrebovať, odložte si ich na iné jedlá. Pridajte žĺtky do misky so zvyšnými prísadami a znova premiešajte. Zvyšné 4 vajíčka budú potrebné na ozdobenie tataráku.

Krok 7

Bagetu nakrájame na tenké plátky. Nôž držte pod uhlom, aby sa plátky bagety predĺžili. Bagetu opečte v hriankovači, na suchej panvici alebo v rúre do zlatista. Toast nakrájajte na tenké prúžky a odložte nabok, kým nebude pripravený na podávanie.

Krok 8

Položte varný krúžok na plochý tanier a položte štvrtinu tataráku. Hmotu zatlačte špachtľou a opatrne odstráňte krúžok. Zvyšný tatarák položíme na ďalšie taniere.

Krok 9

Opatrne rozbijte zvyšné prepeličie vajcia a oddeľte žĺtky. Na každú porciu tataráku položte jeden žĺtok. Položte plátky bagety na tanier v blízkosti. Pokrm posypeme nahrubo mletým čiernym korením a ihneď podávame.

UŽITOČNÉ RADY

Tatarák môžeme podávať na rôzne spôsoby. Položte na tanier v krásnom valci pomocou varného krúžku, podávajte v malých pohároch alebo jednoducho natrite v hrubej vrstve na opečený krajec borodinského chleba. Pokrm môžete ozdobiť strúhaným parmezánom, kaparami alebo nadrobno nasekanými pistáciami.

MIMOchodom

Na prípravu tataráku môžete použiť viac ako len sviečkovú – skvelý je steak z ribeye. Na krájanie tataráku použite svoj najťažší nôž. Čepeľ by vlákna nemala drviť, ale opatrne krájať na malé kocky, preto odporúčame pred začatím varenia nôž dobre nabrúsiť.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik