Jednoduchá paradajková omáčka

K receptu

Táto jednoduchá paradajková omáčka je skvelá vo všetkých smeroch: jednoduchá, rýchla a ideálna pre širokú škálu jedál. Ak chcete, podávajte s grilom alebo vyprážaným kuracím mäsom, ak chcete, pridajte do boršču, ak chcete, pred podávaním prelejte cestoviny. Hlavné je, že paradajky, ktoré slúžia ako základ omáčky, sú naozaj veľmi zrelé a majú príjemnú sladkastú chuť, skúste si teda kúpiť práve tie. Potom už len postupujte podľa návodu a pripravte si paradajkovú omáčku pre potešenie seba a svojich blízkych!

zložitosť: ľahko Kalórie: 42,94 kcal/porcia Porcie: 10 varenie: 30 min Použité: 1,28 g/0,21 g/9,27Omáčka, dresingVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍparadajky – 1 kilo, pohánková cibuľa – 1 kus, cesnak – 1 strúčik, bazalka – 1 vetvička, cukor – 2 polievkové lyžice. l.soľ – podľa chuti Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si ingrediencie na prípravu jednoduchej paradajkovej omáčky. V prvom rade umyte paradajky. Potom každú narežte priečne a vložte do cedníka.

Krok 2

Paradajky na omáčku niekoľkokrát zalejeme vriacou vodou. Potom nechajte ovocie mierne vychladnúť. Odstráňte šupku z paradajok pomocou ostrého noža. Dužinu paradajok nasekáme nadrobno.

Krok 3

Ošúpeme a nakrájame cibuľu a cesnak na omáčku. Umyte vetvičku bazalky, osušte a nakrájajte. Pripravené ingrediencie vložte do veľkého hrnca a položte na strednú teplotu.

Krok 4

Pridajte cukor a soľ podľa chuti. Za stáleho miešania privedieme do varu. Varte na miernom ohni 30 minút. Občas premiešame. Horúcu paradajkovú omáčku pomelieme v mixéri a precedíme cez jemné kovové sitko.

UŽITOČNÉ RADY

Ak si chcete pripraviť paradajkovú omáčku na zimu, prevarte ju v už pretlačenej forme na polovicu, potom ju horúcu vložte do suchých sterilizovaných pohárov a zrolujte.

MIMOchodom

Jednoduchá paradajková omáčka môže byť doplnená korením. Klinčeky, nové korenie a bobkový list sú dokonalé. Položte ich na malý kúsok gázy, vytvorte „vrecko“ a poduste spolu so zeleninou. Odstráňte ho 5 minút predtým, ako bude pripravený.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik