Klasika Adjika

Klasika Adjika

Klasika Adjika K receptu

V kuchyniach mnohých národov existuje univerzálne korenie, ktoré sa pripravuje len zriedka, ale dlho vydrží. Horká alebo slaná, s bylinkami a korením, je určená na zvýraznenie alebo zvýraznenie chuti konkrétneho národného jedla. Adjika je pre gruzínsku gastronomickú tradíciu natoľko univerzálna, že sa stala medzinárodnou značkou a existujú na ňu stovky receptov. Existuje však klasický, na základe ktorého môžete ďalej experimentovať, vymýšľať nové a nové kombinácie.

zložitosť: priemer Kalórie: 50,94 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 24 hodín Použité: 2,33 g/0,87 g/9,47gruzínska kuchyňaPrázdneOmáčka, dresingVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ5 kg feferónky 500 g cesnaku 200 g koriandrových semienok 1 kg hrubej nejodovanej soli Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Papriku umyte, položte na veľký podnos a nechajte 3 dni sušiť v tieni alebo na tmavom, vetranom mieste. Namažte si ruky rastlinným olejom, nasaďte si rukavice a odstráňte stonky z papriky.

Krok 2

Cesnak ošúpeme, koriander rozdrvíme v mažiari alebo v mlynčeku na kávu. Potom prejdite všetky pripravené produkty cez mlynček na mäso 3 krát. Vzniknutú hmotu dôkladne premiešame vareškou, osolíme a necháme 24 hodín lúhovať.

Krok 3

Na druhý deň všetko opäť premiešame, zmes nalejeme do pohárov a uložíme na chladné a tmavé miesto.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Začnite variť 4 dni pred podávaním

MIMOchodom

Toto je najjednoduchšia a zároveň najostrejšia verzia adjiky, takže s ňou opatrne. Budete potrebovať veľké smaltované nádoby, dva páry gumených rukavíc a bežný mlynček na mäso. Pikantná adžika je dobrá na mazanie kurčaťa alebo prasaťa pred pečením, pridáva sa do polievok a plniek – používa sa striedmo a neprebíja chuť pokrmu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik