Konzervované paradajky bez kože
K receptu
Je veľa tých, ktorí sa radi zahryznú do šupky a vychutnajú si lahodnú paradajkovú šťavu a jemnú dužinu. Paradajky konzervované bez kože sú len pre tých, ktorí to kategoricky nemajú radi a nechajú to na okraji taniera. Ak vám to výchova neumožňuje, môžete pred vložením paradajok do pohárov odstrániť šupku. Marinádu je možné pripraviť s vodou alebo paradajkovou šťavou.
zložitosť: ľahko Kalórie: 40,68 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 40 min Použité: 2,27 g/0,50 g/7,26PrázdneINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ600 g paradajok 15 g soli 8 g cukru 2 strúčiky cesnaku 1,5 lyžice. lyžice 9% octu 200–220 ml vody 2–3 ks. čierne korenie 2 ks. nové korenie 1 púčik klinčeka list chrenu podľa chuti estragón podľa chuti listy zeleru podľa chuti dáždnik podľa chuti čerešňové listy podľa chuti listy ríbezlí podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte sterilizované poháre a viečka.
Krok 2
Paradajky umyte, odstráňte stopku a sepaly.
Krok 3
Pripravte si nádobu so studenou vodou a vložte vodu do hrnca, aby sa varila.
Krok 4
Paradajky vložíme do cedníka a akonáhle voda zovrie, paradajky vložíme do cedníka na 2 minúty do vriacej vody – blanšírujeme. Potom vyberte paradajky a vložte ich do studenej vody, kým nevychladnú.
Krok 5
Umyte bylinky a korenie a vložte ich na dno pohárov.
Krok 6
Paradajky vyberte z vody a ošúpte ich šupku.
Krok 7
Ošúpané paradajky dáme do pohárov a na vrch nalejeme ocot.
Krok 8
Prevarte vodu so soľou a cukrom a nalejte do nej konzervované paradajky bez šupky.
Krok 9
Zatvorte viečkami, otočte, prikryte uterákom alebo prikrývkou a nechajte úplne vychladnúť.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Na túto prípravu sú vhodné červené, stredne veľké, zrelé plody. Paradajky je potrebné triediť podľa veľkosti, odstrániť poškodené a mäkké.
MIMOchodom
Je veľmi vhodné blanšírovať paradajky v cedníku – týmto spôsobom sa rovnomerne zahrievajú a je oveľa jednoduchšie ich vybrať z vriacej vody.