Konzervované paradajky bez kože

Konzervované paradajky bez kože

Paradajky na zimu K receptu

Je veľa tých, ktorí sa radi zahryznú do šupky a vychutnajú si lahodnú paradajkovú šťavu a jemnú dužinu. Paradajky konzervované bez kože sú len pre tých, ktorí to kategoricky nemajú radi a nechajú to na okraji taniera. Ak vám to výchova neumožňuje, môžete pred vložením paradajok do pohárov odstrániť šupku. Marinádu je možné pripraviť s vodou alebo paradajkovou šťavou.

zložitosť: ľahko Kalórie: 40,68 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 40 min Použité: 2,27 g/0,50 g/7,26PrázdneINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ600 g paradajok 15 g soli 8 g cukru 2 strúčiky cesnaku 1,5 lyžice. lyžice 9% octu 200–220 ml vody 2–3 ks. čierne korenie 2 ks. nové korenie 1 púčik klinčeka list chrenu podľa chuti estragón podľa chuti listy zeleru podľa chuti dáždnik podľa chuti čerešňové listy podľa chuti listy ríbezlí podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte sterilizované poháre a viečka.

Krok 2

Paradajky umyte, odstráňte stopku a sepaly.

Krok 3

Pripravte si nádobu so studenou vodou a vložte vodu do hrnca, aby sa varila.

Krok 4

Paradajky vložíme do cedníka a akonáhle voda zovrie, paradajky vložíme do cedníka na 2 minúty do vriacej vody – blanšírujeme. Potom vyberte paradajky a vložte ich do studenej vody, kým nevychladnú.

Krok 5

Umyte bylinky a korenie a vložte ich na dno pohárov.

Krok 6

Paradajky vyberte z vody a ošúpte ich šupku.

Krok 7

Ošúpané paradajky dáme do pohárov a na vrch nalejeme ocot.

Krok 8

Prevarte vodu so soľou a cukrom a nalejte do nej konzervované paradajky bez šupky.

Krok 9

Zatvorte viečkami, otočte, prikryte uterákom alebo prikrývkou a nechajte úplne vychladnúť.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Na túto prípravu sú vhodné červené, stredne veľké, zrelé plody. Paradajky je potrebné triediť podľa veľkosti, odstrániť poškodené a mäkké.

MIMOchodom

Je veľmi vhodné blanšírovať paradajky v cedníku – týmto spôsobom sa rovnomerne zahrievajú a je oveľa jednoduchšie ich vybrať z vriacej vody.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik