K receptu
Šalát sa pripravuje rýchlo. Tu nie je potrebné zeleninu variť alebo smažiť – preto je telo veľkým prínosom. Zelenina je len surová a dresingom je rastlinný olej a citrónová šťava. Kalerábovú kapustu na dači nepestujem už dlho, ale zapáčila sa mi natoľko, že som pripravený ju pestovať každý rok. Všetka zelenina v tomto šaláte je z našej vlastnej záhrady, kaleráb vytvára špeciálnu chuť!
zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 10 min Pridať. čas: 5 minVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIEkapusta kaleráb 2 ks paradajky 3 ks uhorky 3 ks mrkva 1 ks koriandr 1/2 zväzku tymianu 1 vetvička citrónová šťava 1/2 ks rastlinný olej 50 ml soľ podľa chuti čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Kalerábovú kapustu ošúpeme a nastrúhame na pásiky.
Krok 2
Uhorky nastrúhame na pásiky.
Krok 3
Mrkvu ošúpeme a nastrúhame na pásiky.
Krok 4
Paradajky nakrájame na malé plátky.
Krok 5
Koriandr nasekáme nadrobno a zmiešame všetky ingrediencie.
Krok 6
Pridajte citrónovú šťavu a rastlinný olej. Soľ a korenie.
Krok 7
Dobre premiešame a podávame.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Tento šalát je nízkokalorický, obsahuje veľa vecí, ktoré sú prospešné pre ľudské telo – ich vypisovanie vás omrzí!
UŽITOČNÉ RADY
Nenechajte si ujsť príležitosť jesť počas leta surovú zeleninu. Pravidelná konzumácia tohto šalátu vás dokáže zbaviť zlého cholesterolu, bojuje proti dne a pomáha vám schudnúť. To hovoria lekári – stráži svoje zdravie!