K receptu
Čo môže byť nové v takej klasike žánru, akým je svetoznámy letný šalát z paradajok a uhoriek?! Jeho chuť však môže byť rôznorodá vďaka rôznym dresingom a novým kombináciám zelených.
zložitosť: ľahko Kalórie: 51,51 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 min Použité: 2,25 g/1,92 g/6,85gruzínska kuchyňaŠalátINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4-5 veľkých zrelých, ale nie prezretých paradajok 4 stredné uhorky 1 stredná červená cibuľa 1 struk zelenej feferónky stredný zväzok bazalky stredný zväzok koriandra 2-3 strúčiky cesnaku 1 polievková lyžica. l. biely vínny ocot 1 polievková lyžica. l. mleté vlašské orechy soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Paradajky nakrájame na plátky, uhorky ošúpeme a nakrájame na kolieska a cibuľu nakrájame na tenké polkolieska. Všetko dôkladne premiešame v miske.
Krok 2
Cesnak a soľ rozdrvíme v mažiari, koriandr najemno nasekáme, pridáme do mažiara, rozdrvíme na kašu, potom pridáme mleté orechy a ocot, premiešame.
Krok 3
Šalát ochutíme orechovou zmesou, bazalku a feferónku nasekáme nadrobno, pridáme do šalátu, jemne premiešame a podávame.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Tip na potraviny Tento šalát môže slúžiť ako príloha k akémukoľvek jedlu. Paradajky na tento účel sa najlepšie odoberajú z mäsitých, sladkých odrôd, odrôd „cukru“. Zelení sa môžu pridať v akejkoľvek kombinácii, ochutené iba octom alebo zmesou octu a nerafinovaného slnečnicového oleja.