K receptu
Ak si počas horúceho dňa chcete dať výdatný obed, no niečo nie horúce, rozhodnite sa pre podobný letný šalát. Zasýti na dlhú dobu bez zanechania pocitu ťažkosti, čo je v horúčave dôležité
zložitosť: ľahko Kalórie: 515,32 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 30 min Použité: 27,44 g/21,95 g/39,22ázijská kuchyňaŠalátINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ250 g soba alebo ryžových rezancov 300 g červenej kapusty 1 šálka kukurice (čerstvej alebo mrazenej) 2 rôznofarebné sladké papriky 1 uhorka 300 g cherry paradajok 1 hlávka šalátu alebo malá hlávka rímskeho šalátu 1 veľký zväzok koriandra 5 stoniek zelenej cibule 2 varené filety z kuracích pŕs 1 polievková lyžica. l. pražené sezamové semienkaNa tankovanie:1/3 šálky ryžového octu 1/3 šálky rastlinného oleja s neutrálnou chuťou 1–2 polievkové lyžice. l. sriracha omáčka alebo iná horúca omáčka 2 polievkové lyžice. l. sezamový olej 1 polievková lyžica. l. med čerstvo mleté čierne korenie soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Soba uvarte vo vriacej osolenej vode, kým nie je hotová podľa návodu na obale, sceďte v cedníku a prepláchnite v studenej vode. Mrazenú kukuricu povaríme v osolenej vriacej vode 7 minút, scedíme v cedníku a necháme vychladnúť.
Krok 2
Kapustu nakrájajte nadrobno a šalát vyberte. Koriandr a zelenú cibuľku nasekajte nahrubo. Sladkú papriku ošúpeme zo semienok a blán, nakrájame na prúžky.
Krok 3
Uhorku nakrájajte na veľké prúžky, paradajky nakrájajte na polovicu alebo na 4 časti.
Krok 4
Kuracie filé nakrájajte na prúžky alebo rozdeľte na kúsky pomocou dvoch vidličiek.
Krok 5
Na dresing zmiešame všetky ingrediencie a dobre vyšľaháme. Šalát dáme do misy, prelejeme dresingom a premiešame, aby sa obalil. Pred podávaním posypte sezamovými semienkami.