K receptu
Teraz, keď žijem na vidieku, varím jednoduché a rýchle jedlá. Jednak preto, že je málo času, jednak je tu minimum vychytávok, respektíve iba mixér… A vôbec, dačo je miesto, kde si treba oddýchnuť aj od kuchyne. Niekedy však stále chcete vytvoriť úžasný efekt. A najlepšie bez obťažovania. Tento recept je z tejto kategórie. Keď je minimum pohybov a maximum dojmov. Môj manžel to nazval „mňam bomba“.
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 20 min Pridať. čas: 3 hodinyŽiadna tepelná úpravaChladenieObčerstvenieVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetnarodeninyINGREDIENCIE NA 1 PORCIUparadajky 3 ks mozzarella v slanom náleve 120 g paradajková šťava 200 ml strúčiky cesnaku 3 ks želatína 10 gpo 2 vetvičky bazalky a petržlenovej vňate soľ, čerstvo mleté korenie podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Želatínu namočíme do paradajkovej šťavy, necháme napučať, potom šťavu zohrejeme a želatínu rozpustíme. Mozzarellu nakrájame na okrúhle plátky alebo kocky, paradajky nakrájame na kolieska, nasekáme bylinky a cesnak.
Krok 2
Paradajky namočte do šťavy a želatíny a vložte do formičiek na muffiny, pridajte trochu soli, korenia, posypte bylinkami a cesnakom. Navrch poukladáme vrstvu kúskov mozzarelly, ktoré tiež namáčame v šťave, okoreníme a posypeme bylinkami.
Krok 3
Vrstvy opakujte niekoľkokrát. Nalejte zvyšnú šťavu do foriem, prikryte fóliou a vložte do chladničky na 3 hodiny. Pred podávaním vyberte predjedlo z foriem a ozdobte lístkami bazalky.