K receptu
Letná, dalo by sa povedať vidiecka verzia vinaigrette s chrenovým dresingom, čerstvým zeleným hráškom a čerstvými uhorkami zo záhradky
zložitosť: ľahko Kalórie: 459,21 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodina Použité: 4,10 g/43,74 g/12,22ŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1 limetka 2 polievkové lyžice. l. nasekaná pažítka 3 uhorky jablčný ocot – 2 polievkové lyžice. l. olivový olej – 0,5 šálky 1 polievková lyžica. l. strúhaný chren 1 veľká repa 100 g čerstvého zeleného hrášku avokádo 0,5 šálky smotany 33% tuku Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Varte alebo pečte repu do mäkka. Ochlaďte, ošúpte a nakrájajte na malé kocky. Uhorky ošúpeme a nakrájame na pásiky.
Krok 2
Avokádo ošúpeme, zbavíme kôstky, dužinu nakrájame na kocky a pokvapkáme šťavou z 0,5 limetky. Hrášok zalejeme vriacou vodou, necháme 2-3 minúty postáť, scedíme a osušíme. Zmiešajte hrášok, uhorky a avokádo.
Krok 3
Urobte si omáčku na vinaigrette: do mixéra vložte nasekanú pažítku s octom a postupne pri spustenom motore prilievajte olivový olej. Cviklu dochutíme polovicou omáčky a uhorkovú zmes polovicou.
Krok 4
Pripravte si chrenový dresing: Vyšľahajte šľahačku, šťavu z polovice limetky a chren.
Krok 5
Šalát položte na misku: cvikla, potom uhorky s avokádom a hráškom, potom chren so smotanou.