Marinované paradajky so zeleninou, aróniou a mätou

K receptu

Chutný a aromatický prípravok na zimu z paradajok so zeleninou, aróniou a mätou.

zložitosť: priemer Porcie: 8 varenie: 40 min Pridať. čas: 1 hodinaKonzervovanieMorenieVečeraPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyNový rokVianoceINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍna 3 litrovú nádobu: stredne veľké paradajky s hustou dužinou 2 – 2,2 kg kg papriky 2 ks cesnaku (hlava) 1 ks arónie (zhluky) 6 – 7 ks mäty (vetvičky) 2 ks pukov klinčekov 6 ks čierneho hrášku korenie 6 ks hrášok z nového korenia 6 ks soľanka: voda 6 hrnček(y) cukor 4 polievkové lyžice soľ 2 polievkové lyžice ocot 9% 0,5 hrn RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Umyte a osušte zeleninu, bylinky, bobule. Paradajky napichnite na niekoľkých miestach špáradlom.

Krok 2

Odstráňte semená a blany z papriky. Nakrájajte na malé kúsky.

Krok 3

Cesnak ošúpeme, nakrájame na kúsky. Na dno nádoby položte kúsky papriky a korenia.

Krok 4

Vložte paradajky do sterilizovanej nádoby a navrstvite ich s aróniou, vetvičkami mäty a cesnakom.

Krok 5

Varte vodu so soľou a cukrom, dvakrát na 15 minút zalejte paradajkami. Na 3. krát scedíme soľanku, privedieme do varu, zalejeme octom.

Krok 6

Paradajky nalejte soľankou a prikryte sterilizovanými viečkami. Udržujte v teple, kým nevychladne.

Krok 7

Paradajky skladujte na chladnom mieste. Vynikajúce predjedlo k mäsovým, rybím, zemiakovým a zeleninovým pokrmom. Dobrú chuť!

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Objem pohára 250 ml.

UŽITOČNÉ RADY

Ak nemáte radi cesnak, môžete znížiť množstvo alebo ho úplne vylúčiť. Počet paradajok je približný, závisí od veľkosti paradajok.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik