K receptu
Pikantný šalát z mladej kapusty s uhorkami a feferónkami jalapenos bude veľmi dobrý za každého počasia. Zvýšenie vitamínov a energie s minimom kalórií.
zložitosť: ľahko Porcie: 4ObčerstvenieŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEmladá kapusta – 1 malá kapusta čerstvá uhorka – 4 ks soľ/korenie – 5 olivový olej – 50 g sezam – 20 gponzu – 50 g sójová omáčka – 50 gmiso pasty – 40 ghalapeño – 20 g čerstvého koriandra – 30 g Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Kapustu nakrájajte na veľké rovnaké časti, po odrezaní stopky posypte olivovým olejom a pečte na uhlí, kým sa neobjaví tmavá kôra.
Krok 2
Pripravte dresingovú omáčku: v hlbokom tanieri zmiešajte mleté sezamové semienka s ponzu, sójovou omáčkou a miso pastou.
Krok 3
Kapustu nakrájame na malé kúsky.
Krok 4
Uhorku nakrájame nadrobno.
Krok 5
Kapustu jemne premiešame s uhorkami, dochutíme omáčkou, podľa chuti dosolíme/okoreníme a nakoniec pridáme jalapeno a ozdobíme nadrobno nasekaným koriandrom.
MIMOchodom
Recept s láskavým dovolením Dana Mirona, šéfkuchára v bistre Margarita.