Nektarinový džem na zimu

Nektarinový džem na zimu

Nektarinový džem na zimu K receptu

Ak ste ešte nikdy nerobili nektárinkový džem, určite by ste ho mali vyskúšať. V lete sa objavujú šťavnaté, hladké plody. Domáca ambra sa v chladnej zime stane skutočným pokladom. Otvorte slnečnú nádobu a vychutnajte si dezert so šálkou horúceho čaju, spomeňte si na horúce leto. Na džem vyberte zrelé a silné ovocie. Nektarinky sú dobré aj samotné, ale pre väčšiu chuť pridajte do džemu trochu orieškov. Je lepšie použiť vlašské orechy, ktoré sa hodia k sladkému a aromatickému ovociu. Ale existujú recepty s mandľami a zázvorom. Veľké kúsky orechov dodajú dezertu jasnú a nezabudnuteľnú chuť.

zložitosť: ľahko Kalórie: 491,08 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 2 hodiny Použité: 2,39 g/6,72 g/107,05PrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 2 PORCIEnektárinky – 2 kg cukru – 2 kg vlašských orechov – 2 šálky škorice – 2 lyžičky. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Začnite s prípravou nektárinkového džemu na zimu prípravou ovocia: v hrnci prevarte vodu, plody namočte na 3 minúty a potom ich preneste do studenej vody. Opatrne odstráňte kožu, aby ste sa nepopálili.

Krok 2

Ovocie nakrájajte na polovicu, odstráňte kôstku a potom nakrájajte na stredne veľké plátky. Nemali by byť príliš riedke, inak sa rýchlo rozvaria.

Krok 3

Vložte nektárinky do špeciálnej nádoby na výrobu džemu a pridajte cukor. Nechajte pri izbovej teplote 2 hodiny. Potom pridajte vodu a premiešajte.

Krok 4

Nádobu s ovocím položte na sporák a prevarte. Varte na miernom ohni za občasného miešania asi 10-15 minút. Odstráňte z tepla a nechajte cez noc.

Krok 5

Triediť vlašské orechy od trosiek a škrupín. Nakrájajte nožom na malé kúsky. Vložte ich do džemu, vráťte nádobu na sporák a varte za stáleho miešania asi 10-15 minút.

Krok 6

Džem rozdeľte do sterilizovaných pohárov a uzavrite viečkami. Otočte ho, zabaľte do prikrývky a nechajte jeden deň. Potom skladujte na tmavom a chladnom mieste.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Pri výbere ovocia na džem venujte pozornosť jasne žltým plodom s červeným sčervenaním, matným, bez lesku. Lesklá koža naznačuje, že pred predajom boli ošetrené chemickou zlúčeninou na zlepšenie ich vzhľadu.

MIMOchodom

Aby sa výrobky mohli skladovať dlhú dobu, musia sa pomaly ochladiť. Poháre s nektárinkovým džemom preto na zimu prikryte teplou prikrývkou alebo uterákom. Skladujte len úplne vychladnuté poháre. Na to budú potrebovať aspoň deň.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik