K receptu
A ďalší recept Olivier – teraz s hovädzím mäsom a čerstvými uhorkami…
zložitosť: ľahko Kalórie: 480,40 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 15 min Použité: 33,90 g/30,77 g/16,52ŠalátVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetnarodeninyNový rokINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ4 vajcia natvrdo 600 g vareného hovädzieho mäsa 1 dlhoplodá uhorka 2 varené mrkvy 4 varené zemiaky 1 konzerva zeleného hrášku (200 g) kvalitná majonéza, najlepšie domáca, na dresing 1 vetvička kôpru, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
V prípade potreby uhorku ošúpeme. Rozrežte ich na polovicu a lyžičkou odstráňte semienka. Vložte hrášok do sitka a sceďte tekutinu.
Krok 2
Všetky ingrediencie nakrájajte na malé kocky rovnakej veľkosti, približne veľkosti hrášku.
Krok 3
Pripravené ingrediencie vložte do veľkej misy, premiešajte a dochuťte majonézou. Dochutíme soľou a korením. Šalát položte na taniere (môžete použiť servírovací krúžok) a ozdobte jemne nasekaným kôprom.
UŽITOČNÉ RADY
Tento šalát je najlepšie pripraviť bezprostredne pred podávaním. Čerstvé uhorky môžu produkovať príliš veľa šťavy a môžu pokaziť bežnú konzistenciu šalátu.
MIMOchodom
Recept z Novoročná komédia „Krajina zázrakov“ktorý vyjde 1. januára 2016.