K receptu
V našej rodine patrí medzi naše obľúbené letné raňajky omeleta s paradajkami a cibuľou. Varenie trvá o niečo dlhšie ako bežná omeleta, pretože cibuľu musíte najskôr opražiť, kým neskaramelizuje. Ukázalo sa, že omeleta je dobrá na lízanie prstov! Cibuľa mu dodáva sladkosť a paradajky mu dodávajú miernu kyslosť.
zložitosť: ľahko Porcie: 3 varenie: 25 minPraženieRaňajkyVečeraVečeraHlavný chodINGREDIENCIE NA 3 PORCIEkuracie vajcia 6 ks cibuľa (veľká) 1 ks rastlinný olej 4 polievkové lyžice soľ podľa chuti mleté čierne korenie podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cibuľu ošúpeme, prekrojíme pozdĺžne na polovicu a nakrájame na pásiky.
Krok 2
Na panvici zohrejte rastlinný olej, pridajte cibuľu. Za stáleho miešania opražte cibuľu na strednom ohni, kým nezmäkne a neskaramelizuje.
Krok 3
Paradajku umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky.
Krok 4
Pridajte nakrájanú paradajku na panvicu s cibuľou.
Krok 5
Zeleninu premiešame a na miernom ohni dusíme 5-7 minút.
Krok 6
Vajcia rozšľaháme so soľou a korením.
Krok 7
Do panvice k zelenine pridáme vajcia, vareškou zmes trochu premiešame, aby sa zelenina rozložila v omeletovej zmesi. Najprv smažte na miernom ohni, kým dno omelety nestuhne, 3-4 minúty.
Krok 8
Panvicu zakryte pokrievkou a omeletu varte, kým nebude varená.
Krok 9
Omeletu s cibuľou a paradajkami položíme na tanier a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávajte, nakrájajte na porcie. Veľmi chutné s čerstvou zeleninou a jemne nasolenými uhorkami. Dobrú chuť!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Do zmesi na omeletu môžete pridať trochu nasekanej petržlenovej vňate alebo kôpru alebo zelenej cibule.
UŽITOČNÉ RADY
Pri smažení paradajok a cibule môžete pridať prúžky červenej papriky.