Omeleta s paradajkami a cibuľou

K receptu

V našej rodine patrí medzi naše obľúbené letné raňajky omeleta s paradajkami a cibuľou. Varenie trvá o niečo dlhšie ako bežná omeleta, pretože cibuľu musíte najskôr opražiť, kým neskaramelizuje. Ukázalo sa, že omeleta je dobrá na lízanie prstov! Cibuľa mu dodáva sladkosť a paradajky mu dodávajú miernu kyslosť.

zložitosť: ľahko Porcie: 3 varenie: 25 minPraženieRaňajkyVečeraVečeraHlavný chodINGREDIENCIE NA 3 PORCIEkuracie vajcia 6 ks cibuľa (veľká) 1 ks rastlinný olej 4 polievkové lyžice soľ podľa chuti mleté ​​čierne korenie podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Cibuľu ošúpeme, prekrojíme pozdĺžne na polovicu a nakrájame na pásiky.

Krok 2

Na panvici zohrejte rastlinný olej, pridajte cibuľu. Za stáleho miešania opražte cibuľu na strednom ohni, kým nezmäkne a neskaramelizuje.

Krok 3

Paradajku umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky.

Krok 4

Pridajte nakrájanú paradajku na panvicu s cibuľou.

Krok 5

Zeleninu premiešame a na miernom ohni dusíme 5-7 minút.

Krok 6

Vajcia rozšľaháme so soľou a korením.

Krok 7

Do panvice k zelenine pridáme vajcia, vareškou zmes trochu premiešame, aby sa zelenina rozložila v omeletovej zmesi. Najprv smažte na miernom ohni, kým dno omelety nestuhne, 3-4 minúty.

Krok 8

Panvicu zakryte pokrievkou a omeletu varte, kým nebude varená.

Krok 9

Omeletu s cibuľou a paradajkami položíme na tanier a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávajte, nakrájajte na porcie. Veľmi chutné s čerstvou zeleninou a jemne nasolenými uhorkami. Dobrú chuť!

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Do zmesi na omeletu môžete pridať trochu nasekanej petržlenovej vňate alebo kôpru alebo zelenej cibule.

UŽITOČNÉ RADY

Pri smažení paradajok a cibule môžete pridať prúžky červenej papriky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik