K receptu
Zdravý a chutný šalát z čerstvej zeleniny, ovocia a syra s pikantným dresingom. Milo vás prekvapí rozmanitosťou chutí a vôní. Varí sa veľmi rýchlo. V lete môže šalát jednoducho nahradiť bežný obed alebo večeru.
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 20 minŽiadna tepelná úpravaVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyRomantická večeraINGREDIENCIE NA 1 PORCIUparadajky 1 ks biela kapusta 150 g sladká paprika 0,5 ks biele hrozno 100 čiernych čiapok 2 lyžiceNa tankovanie:horčičný olej 2 PL ľanového oleja 1 PL sójovej omáčky 2 PL balzamikového octu 1 PL koreňa zázvoru (2 – 3 cm) cesnaku (klinčekov) 2 ks koriandra pol zväzku čerstvo mletého čierneho korenia mletého červeného feferónkového cukru Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Kapustu umyte, osušte, nakrájajte na malé kúsky. Osolíme a zľahka potrieme rukami. Položte kapustu na tanier.
Krok 2
Umyte papriku a uhorku. Odstráňte semená a blany z papriky. Papriku nakrájame na malé kocky, uhorku na polkolieska.
Krok 3
Na kapustu položte nakrájanú papriku a uhorku.
Krok 4
Slivky a paradajky umyjeme a osušíme. Slivky nakrájame na malé kocky.
Krok 5
Paradajku prekrojíme pozdĺžne na polovicu, každú polovicu priečne na polovicu a potom na tenké plátky. Na šalát položte slivky a paradajky.
Krok 6
Fetu nakrájame na malé kocky a dáme na tanier.
Krok 7
Olivy prepasírujeme od tekutiny, osušíme a prekrojíme pozdĺžne na polovicu.
Krok 8
Hrozno umyte a osušte. Do šalátu pridajte olivy a hrozno.
Krok 9
Pripravte si dresing. Za týmto účelom umyte koriandr, osušte ho a nasekajte veľmi jemne. Zázvor a cesnak ošúpeme, nastrúhame na jemnom strúhadle. Všetky tekuté ingrediencie zmiešame v hrnčeku, pridáme bylinky, cesnak, zázvor, oba druhy korenia, cukor, dôkladne premiešame. Šalát pokvapkáme dresingom.
Krok 10
Zdravý aromatický šalát je pripravený. Podávajte na stôl. Bezprostredne pred jedlom premiešajte a rozdeľte na porcie. Dobrú chuť!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Ak nahradíte fetu tofu, potom sa šalát môže použiť na chudý stôl.
UŽITOČNÉ RADY
Namiesto fety môžete použiť feta syr alebo iný mäkký syr. Koriander možno nahradiť inými bylinkami, ako je petržlen, kôpor, bazalka atď.