Panzanella na grile

K receptu

Panzanella je staré toskánske jedlo zo starého chleba, paradajok a olivového oleja. Ako asi tušíte, najdôležitejšou vecou v tomto jedle je chutný a aromatický olej a zrelé sladké paradajky. Postupom času sa panzanella stala obľúbeným jedlom na experimentovanie. Aj my sme sa rozhodli držať krok a pripravili sme šalát z grilovanej zeleniny. Výsledok sa nám veľmi páčil.

zložitosť: priemer Kalórie: 514,21 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 30 min Použité: 12,18 g/37,11 g/28,86Gril/BBQVečeraVečeraŠalátINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4 plátky chrumkavý biely chlieb s pevnou strúhankou 2 sladké červené papriky 2 sladké žlté papriky 2 cukety 1 dlhá uhorka 250 g cherry paradajok 2/3 šálky olív 5 vetvičiek mäty 5 vetvičiek bazalky 120 g feta 1/3 polievkovej lyžice. olivový olej + extra na natieranie zeleniny 1/4 šálky balzamikového octu Čerstvo mleté ​​čierne korenie Soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Cuketu nakrájajte na kolieska s hrúbkou 5-6 mm. Papriku rozrežte na polovicu, odstráňte stonky, semená a blany. Papriku nakrájajte na veľké kúsky.

Krok 2

Predhrejte grilovaciu panvicu. Cuketu, papriku a chlieb potrieme pomocou kefy olejom, pridáme trochu soli a korenia a opekáme, kým sa na oboch stranách neobjavia zlatohnedé pásiky. Zeleninu a chlieb preložíme na tanier a necháme vychladnúť. Plátky cukety prekrojte na polovicu a papriku a chlieb na stredne veľké kúsky.

Krok 3

Olivy rozdrvte a odstráňte kôstky. Olivy nakrájajte na polovicu.

Krok 4

Uhorku nakrájajte na polovicu, v prípade potreby odstráňte semená a nakrájajte na hrubé plátky. Cherry paradajky prekrojíme na polovicu. Lístky mäty a bazalky nakrájajte na tenké plátky.

Krok 5

Vyšľaháme olej a ocot a dochutíme soľou a korením podľa chuti. Všetky ingrediencie na šalát vložte do šalátovej misy a polejte dresingom. Nechajte odstáť asi 15 minút a potom šalát ozdobte nadrobenou fetou.

MIMOchodom

Najdôležitejšou vecou v tomto jedle je chutný a aromatický olej a zrelé sladké paradajky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik