K receptu
Panzanella je staré toskánske jedlo zo starého chleba, paradajok a olivového oleja. Ako asi tušíte, najdôležitejšou vecou v tomto jedle je chutný a aromatický olej a zrelé sladké paradajky. Postupom času sa panzanella stala obľúbeným jedlom na experimentovanie. Aj my sme sa rozhodli držať krok a pripravili sme šalát z grilovanej zeleniny. Výsledok sa nám veľmi páčil.
zložitosť: priemer Kalórie: 514,21 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 30 min Použité: 12,18 g/37,11 g/28,86Gril/BBQVečeraVečeraŠalátINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4 plátky chrumkavý biely chlieb s pevnou strúhankou 2 sladké červené papriky 2 sladké žlté papriky 2 cukety 1 dlhá uhorka 250 g cherry paradajok 2/3 šálky olív 5 vetvičiek mäty 5 vetvičiek bazalky 120 g feta 1/3 polievkovej lyžice. olivový olej + extra na natieranie zeleniny 1/4 šálky balzamikového octu Čerstvo mleté čierne korenie Soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cuketu nakrájajte na kolieska s hrúbkou 5-6 mm. Papriku rozrežte na polovicu, odstráňte stonky, semená a blany. Papriku nakrájajte na veľké kúsky.
Krok 2
Predhrejte grilovaciu panvicu. Cuketu, papriku a chlieb potrieme pomocou kefy olejom, pridáme trochu soli a korenia a opekáme, kým sa na oboch stranách neobjavia zlatohnedé pásiky. Zeleninu a chlieb preložíme na tanier a necháme vychladnúť. Plátky cukety prekrojte na polovicu a papriku a chlieb na stredne veľké kúsky.
Krok 3
Olivy rozdrvte a odstráňte kôstky. Olivy nakrájajte na polovicu.
Krok 4
Uhorku nakrájajte na polovicu, v prípade potreby odstráňte semená a nakrájajte na hrubé plátky. Cherry paradajky prekrojíme na polovicu. Lístky mäty a bazalky nakrájajte na tenké plátky.
Krok 5
Vyšľaháme olej a ocot a dochutíme soľou a korením podľa chuti. Všetky ingrediencie na šalát vložte do šalátovej misy a polejte dresingom. Nechajte odstáť asi 15 minút a potom šalát ozdobte nadrobenou fetou.
MIMOchodom
Najdôležitejšou vecou v tomto jedle je chutný a aromatický olej a zrelé sladké paradajky.