Paradajkový šalát s olivami a pórom

K receptu

Svetlý, elegantný šalát s rovnako jasnou, bohatou chuťou je vhodný na každý stôl. Šalát môžeme podávať k mäsu aj rybe.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 20 minVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4 veľké paradajky z volského srdca 12–16 lahodných olív s kôstkami 2 stonky mladého póru (biela časť + 6–8 cm jemne zelená časť) 2 polievkové lyžice. l. maslo 3 lyžice. l. olivový olej 1–2 štipky mletý koriander soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Stonky póru pozdĺžne rozrežte a skontrolujte, či medzi listami nie je piesok, dobre opláchnite. Svetlozelenú časť nakrájajte na tenké plátky a odložte. Bielu časť nakrájame trochu hrubšie a dusíme na masle a soli na miernom ohni 2-3 minúty. V pohode.

Krok 2

Olivy rozdrvíme plochou čepeľou noža, zbavíme kôstok a dužinu rozdelíme na polovice.

Krok 3

Paradajky nakrájajte na veľké plátky, položte na misku, posypte koriandrom, soľou a korením.

Krok 4

Na paradajky poukladáme pošírovaný pór, posypeme zelenou časťou póru a olivami. Pokvapkáme olivovým olejom a podávame.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik