K receptu
Svetlý, elegantný šalát s rovnako jasnou, bohatou chuťou je vhodný na každý stôl. Šalát môžeme podávať k mäsu aj rybe.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 20 minVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4 veľké paradajky z volského srdca 12–16 lahodných olív s kôstkami 2 stonky mladého póru (biela časť + 6–8 cm jemne zelená časť) 2 polievkové lyžice. l. maslo 3 lyžice. l. olivový olej 1–2 štipky mletý koriander soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Stonky póru pozdĺžne rozrežte a skontrolujte, či medzi listami nie je piesok, dobre opláchnite. Svetlozelenú časť nakrájajte na tenké plátky a odložte. Bielu časť nakrájame trochu hrubšie a dusíme na masle a soli na miernom ohni 2-3 minúty. V pohode.
Krok 2
Olivy rozdrvíme plochou čepeľou noža, zbavíme kôstok a dužinu rozdelíme na polovice.
Krok 3
Paradajky nakrájajte na veľké plátky, položte na misku, posypte koriandrom, soľou a korením.
Krok 4
Na paradajky poukladáme pošírovaný pór, posypeme zelenou časťou póru a olivami. Pokvapkáme olivovým olejom a podávame.