K receptu
Pečeňové palacinky podľa tohto receptu sú jemné, nadýchané, chutné a šťavnaté. Toto jedlo je tri v jednom: mäso, príloha a lahodná zeleninová omáčka. Tieto pečeňové placky s uhorkovou omáčkou sú ako stvorené na letnú rodinnú večeru. Jedia ich s radosťou dospelí aj deti!
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 40 minPraženieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIEteľacia pečeň 400 vajec 2 ks varená ryža 4 polievkové lyžice múka 2 polievkové lyžice soľ podľa chuti mleté čierne korenie 2 ks kyslá smotana 100 g listový šalát podľa chuti g zel váhy a miery RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pečeň opláchnite studenou vodou, odstráňte povrchový film, vyrežte žlčové cesty, nakrájajte na kúsky a rozdrvte v mixéri alebo mlynčeku na mäso. Do mletej pečene pridáme vajcia, uvarenú ryžu a múku. Všetko dôkladne premiešame.
Krok 2
Nalejte rastlinný olej do panvice a pridajte lyžicu palaciniek. Smažte na strednom ohni na oboch stranách, kým sa úplne neuvarí. Palacinky udržiavame horúce až do podávania. Mám 16 kusov.
Krok 3
Začneme pripravovať omáčku.
Krok 4
Uhorku (mám jednu dlhoplodú) ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Zeleninu (ja som použila petržlenovú vňať) nakrájame, pridáme k uhorkám a dochutíme kyslou smotanou. Soľ podľa chuti.
Krok 5
Jedna z možností podávania: omáčku položte do stredu servírovacieho taniera a rozložte listy šalátu.
Krok 6
Potom vyložte horúce palacinky.
Krok 7
Pečeňové palacinky s ryžou a uhorkovou omáčkou sú hotové. Dobrú chuť!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Teľacia pečeň sa dá úspešne nahradiť kuracou pečeňou, bude tiež veľmi chutná.