Plnené zelené paradajky na zimu

K receptu

Na zimu si určite pripravte plnené zelené paradajky: toto predjedlo ohromí vašich blízkych a hostí veľmi zaujímavou, pikantnou chuťou. A vďaka množstvu zeleniny je tiež veľmi zdravá: vitamíny v nej sú zachované čo najúplnejšie, pretože zložky nie sú tepelne ošetrené. Ďalšou zjavnou výhodou predjedla je, že ho pripravujeme bez pridania octu: plnené paradajky sa jednoducho osolia a fermentujú, čím získajú príjemnú kyslosť. Celkovo to určite stojí za vyskúšanie! Plnené zelené paradajky vám navyše v zime poslúžia ďalšou službou: sú ideálnym doplnkom na slávnostný novoročný alebo vianočný stôl.

zložitosť: ľahko Kalórie: 31,21 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodina Použité: 1,67 g/0,24 g/6,67PrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEveľká mrkva – 2 ks cibuľa – 1 ks cesnak – 1 hlava petržlen – 250 g stonkový zeler – 300 g paradajky (zelené alebo hnedé) – 4 kg pitnej vody – 3 l soľ – 6 polievkových lyžíc. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si ingrediencie na plnenie zelených paradajok na zimu. Najprv ošúpeme mrkvu a cibuľu. Mrkvu umyjeme a nastrúhame na hrubom strúhadle, cibuľu nakrájame na tenké polkolieska.

Krok 2

Umyte feferónku a nakrájajte na tenké krúžky. Ak máte radšej štipľavejšiu chuť, semienka môžete nechať. Cesnak ošúpeme, strúčiky roztlačíme plochou stranou noža a nasekáme nadrobno.

Krok 3

Petržlenovú vňať a zeler na plnenie paradajok umyjeme, dobre osušíme papierovou utierkou a nasekáme nadrobno. Všetku pripravenú zeleninu zmiešame a trochu osolíme.

Krok 4

Umyte zelené paradajky a na každej urobte hlboký rez. Vložte do nej predtým pripravenú zeleninovú náplň. Umiestnite tesne do vane alebo inej nádoby vhodného objemu.

Krok 5

Na prípravu soľanky prevarte vodu so soľou. Nalejeme na plnené paradajky. Nechajte 2-3 dni pri izbovej teplote. Paradajky by mali zmeniť farbu na tmavšiu a zmäknúť. Skladujte na chladnom mieste.

UŽITOČNÉ RADY

Plnené zelené paradajky pripravené podľa tohto receptu je možné skladovať celú zimu, hlavnou vecou je uchovávať ich na chladnom a suchom mieste. Nie je potrebné ich tesne rolovať. Ak chcete väčšiu spoľahlivosť, vložte ich do chladničky.

MIMOchodom

Ak chcete napchať zelené paradajky, skúste si vybrať najväčšie ovocie: bude to pre vás pohodlnejšie počas procesu varenia a výsledok bude oveľa lepší!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik