K receptu
Vlažná jeseň a mrazivá zima sú skvelým obdobím pre bohaté, výživné, útulné, domáce polievky. Táto polievka so šošovicou, paradajkami a mangoldom prekvapivo harmonicky spája vynikajúce nutričné hodnoty a skvelú chuť.
zložitosť: ľahko Kalórie: 866,00 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 30 min Použité: 95,00 g/28,00 g/65,00VarenieVečerapolievkaINGREDIENCIE NA 4 PORCIEhovädzí vývar 1 lot varené hovädzie mäso 150 cibuľa gluk 1 ks cesnak 2 ks veľká paradajka 1 ks pomarančová šošovica 60 mangold, mangold 50 olivový olej 1 polievková lyžica soli 1 štipka kurkumy 1 štipka čierneho korenia 1 štipka Tabuľka váhy a miery RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cibuľu nakrájame na malé kocky, cesnak nakrájame na tenké plátky. V hrnci orestujte cibuľu a cesnak na olivovom oleji, kým nebudú priehľadné. Zalejeme hovädzím vývarom a privedieme do varu. Do vriaceho vývaru pridáme šošovicu a varíme asi 10 minút. Paradajku oparíme vriacou vodou, zbavíme šupky, nakrájame na malé kocky, pridáme do vývaru so šošovicou. Varte asi 5 minút. V tomto čase mangold opláchneme, listy pozdĺžne rozrežeme, ak sú veľké, priečne nakrájame na pásiky hrubé 0,5 cm. Varte asi 5 minút. V prípade potreby pridajte soľ. Pár minút pred dovarením pridajte kurkumu a mleté čierne korenie podľa chuti. Uvarené hovädzie mäso nakrájame na tenké plátky, pridáme do polievky a prehrejeme. Podávajte na stôl.
UŽITOČNÉ RADY
Polievka bude ešte chutnejšia a sýtejšia, ak ju uvaríte s vývarom z kostí. Na tieto účely je veľmi dobré použiť lýtkovú holeň.