K receptu
Caesar šalát sa stal neodmysliteľnou súčasťou nášho kulinárskeho sveta tak dlho, že jeho stále nové variácie už nikoho neprekvapia. Ale prišli sme s receptom na letný ruský šalát v štýle Caesara – nie imitácia, ale štylizácia. Použili sme produkty typické pre ruský letný šalát – uhorky, vajíčka, reďkovky, nakladané uhorky a cibuľku a ochutili sme dressingom a krutónmi ako v pravom Cézarovi. Dopadlo to veľmi dobre.
zložitosť: ľahko Kalórie: 218,33 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 30 min Použité: 6,02 g/17,12 g/9,88ruská kuchyňaŠalátVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍmalá nakladaná uhorka – 2 ks varené vajce – 3 ks soľ – podľa chuti stredne veľká uhorka – 4 ks biely chlieb – 2 plátky petržlenu (listy) – 1 hrsť rastlinného oleja citrónová šťava – 2 polievkové lyžice. l. veľká biela cibuľa – 1 ks korenistá ruská horčica – 1 lyžička – 100 g olivového oleja. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cibuľu ošúpeme, nakrájame na veľmi tenké kúsky, dáme do misky, zalejeme ľadovou vodou, pridáme citrónovú šťavu, premiešame a necháme 30 minút odstáť.
Krok 2
Plátky chleba vymastíme z oboch strán maslom a opečieme na panvici do zlatista, potom preložíme na mriežku, necháme vychladnúť na izbovú teplotu a nakrájame na kocky.
Krok 3
Uhorky nakrájame diagonálne na veľmi tenké plátky. Reďkovky nakrájajte na polovice a potom každú polovicu na tri časti. Nakrájajte nakladané uhorky. Vajcia ošúpeme a nakrájame na malé kúsky.
Krok 4
Cibuľu scedíme v cedníku, necháme mierne vyschnúť a preložíme do veľkej misy. Pridajte do nej uhorky, reďkovky, vajcia a nakladané uhorky.
Krok 5
Kapary nahrubo nasekáme a rýchlo zmiešame so zvyšnými ingredienciami.
Krok 6
Dresing nalejte do šalátu a rýchlo a intenzívne premiešajte. Podľa chuti dosolíme. Šalát naložíme na taniere, posypeme petržlenovou vňaťou a kúskami toastového chleba.