K receptu
Jedlo zo série „dva v jednom“ – hlavné jedlo a príloha. Vynikajúce sviatočné jedlo pre pôstnych pravoslávnych kresťanov.
zložitosť: priemer Porcie: 10 varenie: 45 min Pridať. čas: 20 minstredomorská kuchyňaHlavný chodVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoPárty, bufetINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍdlhozrnná ryža 1 šálka rybieho filé 1 kilogram biele 2 ks čerstvé paradajky 3 ks provensálske bylinky 1 ČL tvrdého syra 100 g majonézy 4 polievkové lyžice zeleninového vývaru 200 ml Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Ryžu uvaríme na polovicu, nesolíme. Formu vymastíme malým množstvom oleja (1 polievková lyžica), vyložíme ryžu a zalejeme zeleninovým alebo kockovým vývarom.
Krok 2
Rybu nakrájajte na porcie a posypte soľou a čiernym korením. Položte na ryžu v jednej vrstve a zakryte tenkými kolieskami cibule.
Krok 3
Na vrch položte plátky paradajok. Posypte provensálskymi bylinkami.
Krok 4
Navrch nanesieme mriežku majonézy a posypeme strúhaným syrom. Pečieme v rúre na 200 stupňov 20-30 minút.