K receptu
Veľmi chutný a sýty šalát! Nabije vás energiou na celý deň!
zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 10 minVarenieEurópska kuchyňaRaňajkyVečeraŠalátVegetariánstvo: OvoVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetINGREDIENCIE NA 2 PORCIEuhorky 2 ks paradajky 2 ks vajce 1 ks olivový olej 2 PL soľ 1 štipka 1 štipka RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Najprv musíte uvariť pošírované vajíčko. Existuje niekoľko trikov, ktoré vám teraz prezradím. Po prvé, ak ste začiatočník, vezmite si väčšiu panvicu, aspoň dvojlitrovú. Vodu privedieme do varu, pridáme soľ (dobre osolíme). Vajíčko rozbijeme do misky (opatrne, aby sme nepoškodili žĺtok). Lyžicou urobte lievik a nalejte doň nízko (tesne vedľa vody) vajíčko. Znížte oheň, aby sa príliš nerozvaril, inak rozbije vajíčko. Varte 2-3 minúty (v závislosti od vajíčka) a NEDOTÝKAJTE SA ho! sám o sebe vytvorí krásnu tašku pod silou gravitácie. Opatrne odstráňte dierovanou lyžicou.
Krok 2
Všetku zeleninu a bylinky krásne nakrájame do hlbokého taniera. Na vrch položíme stratené vajíčko, korenie, soľ, polejeme olivovým olejom a na vrch urobíme krásne pásiky s balzamikovou omáčkou. Všetky! Dobrú chuť!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Existuje iný spôsob, ako variť pošírované vajcia, ale nepáči sa mi to. Myslím, že takto je to oveľa jednoduchšie. Vezmite si lepiacu fóliu. Namažte ho rastlinným olejom! inak sa nám vajce nepodarí zložiť) Nalejte doň vajce a zaviažte ho vreckom. A toto vrecko vložíme do vriacej vody a varíme 3 minúty.