Šalát so zelerom a kuracím mäsom

K receptu

Šalát so zelerom a kuracím mäsom môže niekomu pripadať dokonca exotický, keďže jednu z jeho ingrediencií pridávame prinajlepšom do polievok. Ktorý presne? Zeler, samozrejme! Navyše „vrcholy“, teda jeho zelené stonky, sa na šaláty používajú pomerne často, ale „korene“ akosi zostávajú bez dozoru. A je to márne, pretože majú príjemnú, sladkú chuť a bohatú vôňu. Skúste si napríklad jedného dňa pripraviť pyré zo zeleru a zemiakov (v pomere 1:1) a budete jednoducho fascinovaní. No a s naším šalátom sa môžete začať zoznamovať s touto koreňovou zeleninou. Jemné kura, kyslé uhorky, pikantný zeler… Výživné, aromatické, veľmi chutné!

zložitosť: ľahko Kalórie: 648,77 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 50 min Použité: 44,79 g/28,88 g/49,75ŠalátVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEkuracie filety – 600 g nakladaných uhoriek – 250 g zelerového koreňa – 250 g chutného ražného chleba – 300 g majonézy (najlepšie domácej) – 4–5 polievkových lyžíc. l. rastlinný olej – 2 lyžice. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si ingrediencie na šalát. Kuracie filé umyte a vložte do hrnca. Zalejte studenou vodou a priveďte do varu. Dierovanou lyžicou odstráňte penu a pridajte trochu soli. Varte na miernom ohni s voľne zatvoreným vekom 30 minút.

Krok 2

Kurča vyberte z vývaru, nechajte vychladnúť a potom nakrájajte na pásiky. Nakrájajte aj kyslé uhorky. Ošúpte a umyte koreň zeleru. Nakrájajte na tenké pásiky. Vložíme do cedníka a na 3 minúty vložíme do vriacej osolenej vody.

Krok 3

Šalátový chlieb nakrájajte na kocky a opečte v rastlinnom oleji do zlatista. (2-3 minúty). Vmiešame kuracie mäso, uhorky a zeler. Šalát ochutíme majonézou. Pripravené ražné krekry podávajte oddelene.

UŽITOČNÉ RADY

Šalát so zelerom a kuracím mäsom je najlepšie dochutiť majonézou s jemnou, krémovou chuťou. V ideálnom prípade je samozrejme lepšie pripraviť omáčku sami, z najčerstvejších vajec vynikajúcej kvality.

MIMOchodom

Do šalátu so zelerom a kuracím mäsom môžete pridať krutóny nie z obyčajného ražného chleba, ale z chleba Borodino: chuť jedla bude ešte výraznejšia a bohatšia.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik