K receptu
O vietnamských jarných rolkách ste už určite počuli – tenké ryžové palacinky plnené zeleninou, bylinkami, krevetami a rezancami. A ak ste ich ešte nevyskúšali, s výhovorkou, že si nemôžete kúpiť ryžové palacinky, je čas pripraviť si šalát z rovnakých ingrediencií.
zložitosť: priemer Kalórie: 682,86 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 30 min Použité: 37,08 g/30,75 g/47,82VečeraVečeraHlavný chodŠalátINGREDIENCIE NA 2 PORCIE250 g veľkých kreviet 100 g ryžových rezancov 2 malé mrkvy 1 stredná uhorka 6 vetvičiek koriandra 3 zelené cibule polovica červenej cibule 2 lyžičky. sezamová soľNa tankovanie3 cm koreň zázvoru 1 polievková lyžica. l. med 1/4 šálky limetkovej šťavy 1/4 šálky vody 1/4 šálky rastlinného oleja 1 polievková lyžica. l. ryžový vínny ocot a soľNa tankovanie:Čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
V hrnci prevarte vodu. Pridajte ryžové rezance a varte 5 minút, kým nie sú hotové. Scedíme v cedníku, potom opláchneme studenou vodou. V pohode.
Krok 2
Ošúpte krevety z panciera, odstráňte hlavu a chvost. Narežte pozdĺž chrbta ostrým nožom a odstráňte tmavú žilu.
Krok 3
V hrnci prevarte vodu, pridajte soľ a varte krevety do mäkka, 2 minúty. V pohode.
Krok 4
Na zálievku ošúpeme zázvor a nastrúhame na jemnom strúhadle. Všetky ingrediencie na dresing zmiešajte v nádobe so skrutkovacím uzáverom a dobre pretrepte.
Krok 5
Mrkvu ošúpeme a nakrájame na tenké prúžky alebo nastrúhame na kórejskom strúhadle na mrkvu. Zelenú cibuľu nakrájajte diagonálne. Uhorku prekrojíme pozdĺžne na polovicu a nakrájame na plátky. Listy koriandra nasekajte nahrubo. Červenú cibuľu nakrájame na tenké štvrť krúžky. Vložte zeleninu a bylinky do misky.
Krok 6
Do šalátu pridáme ryžové rezance, krevety a pokvapkáme dresingom. Šalát rozdeľte na taniere a posypte bielym a čiernym sezamom.
MIMOchodom
Z tohto šalátu môžete urobiť pravé jarné závitky, stačí ho zabaliť do ryžových placiek a dresing podávať samostatne ako omáčku.