K receptu
Pre milovníkov slaných pochutín a príprav. Lahodné zelené paradajky plnené cesnakom a feferónkou.
zložitosť: ľahko Kalórie: 57,67 kcal/porcia Porcie: 20 varenie: 168 h Pridať. čas: 1 hodina Použité: 2,98 g/0,47 g/12,69VarenieVečeraVečeraObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyINGREDIENCIE NA 20 PORCIÍzelené paradajky 4,5 kg sušený kôpor s dáždnikmi 1 zväzok štipľavej červenej papriky 1 ks štipľavej zelenej papriky 1 ks cesnak (hlava) 1,5 ks bobkový list 5 ks soľanka: voda 4 l soľ 300 g Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zlomte suché vetvičky kôpru (spolu s dáždnikmi) alebo nakrájajte na kúsky.
Krok 2
Na prípravu soľanky prevarte vodu, pridajte soľ, premiešajte. Pridajte kôpor a bobkový list, varte 5 minút. Vypnite teplo a soľanku ochlaďte na izbovú teplotu.
Krok 3
Kým nálev chladne, pripravte si zeleninu. Umyte paradajky.
Krok 4
V paradajkách vyrežte miesto, kde je pripevnená stopka.
Krok 5
Oba druhy paprík umyjeme a spolu so semienkami nakrájame na tenké kolieska. Cesnak ošúpeme, nakrájame na tenké plátky.
Krok 6
Každú paradajku narežeme priečne, nie však celú, aby držala tvar a nerozpadla sa. Do zárezov vložte niekoľko plátkov cesnaku a krúžkov papriky.
Krok 7
Na dno smaltovaného vedra alebo panvice položte vrstvu plnených paradajok.
Krok 8
Pokračujte vo vrstvení paradajok, kým nebudete hotoví. Na spodok dávam vždy zelené paradajky a na vrch mliečne zrelé a hnedé, keďže solia o niečo rýchlejšie ako zelené.
Krok 9
Paradajky zalejeme soľankou. Na vrch položte pokrievku z hrnca alebo drevenej dosky a položte na ne záťaž, napríklad fľaše s vodou. Udržujte paradajky v teple 1-2 dni a potom ich preneste na chladné miesto. O týždeň budú paradajky hotové. Tieto paradajky skladujte na chladnom mieste.
Krok 10
Vynikajúce aromatické pikantné občerstvenie. Veľmi chutné k mäsitým jedlám, so zemiakmi v akejkoľvek forme. Dobrú chuť!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Suchý kôpor je možné nahradiť čerstvým. Potom ju nemusíte variť so soľankou, ale jednoducho do nej pridajte vrstvy paradajok.
UŽITOČNÉ RADY
Ak nemáte radi príliš pikantné, môžete použiť jednu štipľavú papriku a druhú nahradiť sladkou paprikou nakrájanou na tenké prúžky.