Špagety s mušľami a čerstvými paradajkami

K receptu

V Taliansku nie je zvykom posypať cestoviny s morskými plodmi syrom – ale kto nám to zakáže? Dobrý strúhaný syr nikdy nikomu neublížil!

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 30 min Pridať. čas: 2 hodinyVarenieVečeraHlavný chodVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE400 g špagiet 600–700 g mrazených mušlí 2 veľké, veľmi zrelé paradajky 4 strúčiky mladého cesnaku 2–3 vetvičky tymiánu 80–100 g masla soľ, čerstvo mleté ​​biele korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Mušle vopred rozmrazte v chladničke umiestnením do cedníka v miske – to bude trvať 12-14 hodín.

Krok 2

Špagety uvaríme v hrnci s veľkým množstvom osolenej vriacej vody podľa návodu na obale.

Krok 3

Kým sa špagety varia, ošúpeme cesnak a nakrájame na tenké plátky. Vo veľkej panvici rozpustite maslo, pridajte cesnak a lístky tymiánu a na miernom ohni zohrievajte 2-3 minúty.

Krok 4

Pridajte mušle do panvice, ochuťte korením, mierne zvýšte teplo a za stáleho miešania zahrievajte 3 minúty.

Krok 5

Paradajky nakrájame na malé kocky. Hotové špagety scedíme v cedníku, dáme na panvicu s mušľami a cesnakom, dobre premiešame. Pridajte paradajky, znova premiešajte a ihneď položte na zohriate taniere.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik