K receptu
V Taliansku nie je zvykom posypať cestoviny s morskými plodmi syrom – ale kto nám to zakáže? Dobrý strúhaný syr nikdy nikomu neublížil!
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 30 min Pridať. čas: 2 hodinyVarenieVečeraHlavný chodVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE400 g špagiet 600–700 g mrazených mušlí 2 veľké, veľmi zrelé paradajky 4 strúčiky mladého cesnaku 2–3 vetvičky tymiánu 80–100 g masla soľ, čerstvo mleté biele korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Mušle vopred rozmrazte v chladničke umiestnením do cedníka v miske – to bude trvať 12-14 hodín.
Krok 2
Špagety uvaríme v hrnci s veľkým množstvom osolenej vriacej vody podľa návodu na obale.
Krok 3
Kým sa špagety varia, ošúpeme cesnak a nakrájame na tenké plátky. Vo veľkej panvici rozpustite maslo, pridajte cesnak a lístky tymiánu a na miernom ohni zohrievajte 2-3 minúty.
Krok 4
Pridajte mušle do panvice, ochuťte korením, mierne zvýšte teplo a za stáleho miešania zahrievajte 3 minúty.
Krok 5
Paradajky nakrájame na malé kocky. Hotové špagety scedíme v cedníku, dáme na panvicu s mušľami a cesnakom, dobre premiešame. Pridajte paradajky, znova premiešajte a ihneď položte na zohriate taniere.