K receptu
Čo znamená tajomné slovo? chaos? Známe sekané rezne zo skomoleného nemeckého rostbraten. Možnosť prekladu – pečené hovädzie mäsoale nie klasické. V pôvodnej podobe rýchlo opražené mäso, potom upečené v rúre a podávané s omáčkou (omáčkou) zo smaženej cibule, múky a octu. Ponúkame vlastnú verziu razbratu, kedy sa do mletého teľacieho mäsa a slaniny pridáva len nakladaná uhorka. A samozrejme mäso podávame s poriadnou porciou opraženej cibuľky.
zložitosť: ľahko Porcie: 11 varenie: 45 minMlynček na mäsoPraženieVečeraHlavný chodVegetariánstvoDetské menuPárty, bufetINGREDIENCIE NA 11 PORCIÍ1 kg teľacej dužiny, najlepšie šunky alebo pliecka 100 – 120 g slaniny 1 – 2 stredne chrumkavé kyslé uhorky 3 cibule rastlinný olej soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Mäso a slaninu prejdite cez mlynček na mäso pomocou veľkého stojana. Uhorky prekrojte na polovice, ostrou lyžicou odstráňte semienka a nasekajte čo najjemnejšie. Preložíme na sito a necháme šťavu odtiecť. Zmiešajte uhorky s mäsom. Okorente to.
Krok 2
Mleté mäso rozdeľte na 11-12 častí, každá s hmotnosťou približne 100 g, vytvarujte mokrými rukami tenký oválny kotlet s hrúbkou do 7 mm. Najprv smažte vývar v zohriatom rastlinnom oleji na vysokej teplote po dobu 1-2 minút. na každej strane. Znížte teplo, zakryte panvicu pokrievkou a smažte, kým nebude úplne uvarená.
Krok 3
Zároveň jemne nakrájajte cibuľu a smažte ju do zlatista, 5-6 minút. Pridajte trochu soli. Nátierku rozdeľte na taniere, posypte opraženou cibuľkou a podávajte horúce.