Uhorkové sushi – bombové predjedlo na ázijský spôsob

K receptu

Keď je obrovská úroda uhoriek, myslíte si: čo s tým robiť a čo variť! Existuje veľa možností, ale svojich hostí môžete príjemne prekvapiť zaujímavou prezentáciou pomocou uhoriek z neobvyklého uhla. Pripravíme si uhorkové sushi – veľmi rýchle a úžasne chutné predjedlo.

zložitosť: ľahko Kalórie: 391,95 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 15 min Pridať. čas: 10 min Použité: 38,89 g/21,99 g/8,34Žiadna tepelná úpravaObčerstveniePárty, bufetINGREDIENCIE NA 2 PORCIEuhorky 2 ks varené, mrazené krevety 10 ks smotanový syr varené 1 ks zelená cibuľa 1 ks omáčka Tobasco 1 ml soľ na servírovanie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Vložte krevety do osolenej vriacej vody na jednu minútu. Takto sa rýchlo rozmrazia. Vyčistite, odstráňte črevnú žilu.

Krok 2

Pripravte si náplň do sushi: ošúpte a nakrájajte vajíčko, cibuľu a krevety nakrájajte nadrobno. Všetko premiešame – pridáme syr a Tobasco. Pridajte soľ a znova premiešajte. Uhorky nakrájame na tenké prúžky. Na prúžky uhorky položíme plnku a zvinieme.

Krok 3

Podávajte na japonský spôsob – s nakladaným zázvorom. Jeme paličkami. Jedlo je jednoducho chutné!

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Pri krájaní uhoriek použite škrabku na zeleninu – získate veľmi tenké, krásne, rovnomerné pásiky.

UŽITOČNÉ RADY

Toto jedlo je veľmi jednoduché na prípravu, ale krása je v prezentácii! Vytvorte si elegantnú atmosféru – obrus v ázijskom štýle… a ocitnete sa ďaleko za svojou dačou – niekde v krajinách východnej Ázie!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik