K receptu
Keď je obrovská úroda uhoriek, myslíte si: čo s tým robiť a čo variť! Existuje veľa možností, ale svojich hostí môžete príjemne prekvapiť zaujímavou prezentáciou pomocou uhoriek z neobvyklého uhla. Pripravíme si uhorkové sushi – veľmi rýchle a úžasne chutné predjedlo.
zložitosť: ľahko Kalórie: 391,95 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 15 min Pridať. čas: 10 min Použité: 38,89 g/21,99 g/8,34Žiadna tepelná úpravaObčerstveniePárty, bufetINGREDIENCIE NA 2 PORCIEuhorky 2 ks varené, mrazené krevety 10 ks smotanový syr varené 1 ks zelená cibuľa 1 ks omáčka Tobasco 1 ml soľ na servírovanie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Vložte krevety do osolenej vriacej vody na jednu minútu. Takto sa rýchlo rozmrazia. Vyčistite, odstráňte črevnú žilu.
Krok 2
Pripravte si náplň do sushi: ošúpte a nakrájajte vajíčko, cibuľu a krevety nakrájajte nadrobno. Všetko premiešame – pridáme syr a Tobasco. Pridajte soľ a znova premiešajte. Uhorky nakrájame na tenké prúžky. Na prúžky uhorky položíme plnku a zvinieme.
Krok 3
Podávajte na japonský spôsob – s nakladaným zázvorom. Jeme paličkami. Jedlo je jednoducho chutné!
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Pri krájaní uhoriek použite škrabku na zeleninu – získate veľmi tenké, krásne, rovnomerné pásiky.
UŽITOČNÉ RADY
Toto jedlo je veľmi jednoduché na prípravu, ale krása je v prezentácii! Vytvorte si elegantnú atmosféru – obrus v ázijskom štýle… a ocitnete sa ďaleko za svojou dačou – niekde v krajinách východnej Ázie!