10 supermarinád na mäso, kuracie mäso a ryby

10 supermarinád na mäso, kuracie mäso a ryby

10 supermarinád na mäso, kuracie mäso a ryby

Ponúkame vám univerzálne marinádys ktorým môžete každému kebabu dodať nové odtiene chuti.

10 supermarinád na mäso, kuracie mäso a ryby

O čom budeme hovoriť v článku:

  • Marocká marináda na hovädzie, jahňacie a morské plody
  • Pikantná marináda na kuracie alebo bravčové mäso
  • Grécka marináda na jahňacie, kuracie a morské plody
  • Klasická marináda na hovädzie, bravčové a kuracie mäso
  • Kokosová marináda na kuracie mäso a ryby
  • Kórejská marináda na kuracie, hovädzie a morské plody
  • Thajská marináda na kuracie, hovädzie a morské plody
  • Citrónová marináda na ryby a krevety
  • Talianska marináda na morské plody, kuracie a bravčové mäso
  • Marináda s balzamikovým octom

Marocká marináda na hovädzie, jahňacie a morské plody

Marocká marináda na hovädzie, jahňacie a morské plody
Marocká marináda na hovädzie, jahňacie a morské plody

Na prípravu potrebujete:

  • 1/3 šálky olivového oleja
  • 1 polievková lyžica. l. mletý kardamón
  • 1 polievková lyžica. l. mletý kmín
  • 1,5 lyžice. l. mleté ​​nové korenie
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička. soľ
  • šťava z polovice citróna

Cesnak rozdrvíme v mažiari s cukrom alebo nadrobno nasekáme alebo nastrúhame na jemnom strúhadle. Zmiešame so zvyšnými ingredienciami a vyšľaháme do emulzie. Zmiešajte s pripraveným mäsom alebo morskými plodmi.

Pikantná marináda na kuracie alebo bravčové mäso

Pikantná marináda na kuracie alebo bravčové mäso
Pikantná marináda na kuracie alebo bravčové mäso

Na prípravu potrebujete:

  • 1/4 šálky dijonskej horčice
  • 1 pohár kečupu
  • 1/4 šálky horúcej čili omáčky
  • 1/4 šálky sójovej omáčky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 polievková lyžica. l. citrónová šťava
  • 1 polievková lyžica. l. hnedý cukor

Cesnak nasekáme alebo nastrúhame nadrobno. Suroviny na marinádu zmiešame a pridáme pripravené bravčové alebo kuracie mäso. Kurča marinujeme 10 minút na teplom mieste až 12 hodín v chladničke, mäso 3 až 24 hodín.

Grécka marináda na jahňacie, kuracie a morské plody

Grécka marináda na jahňacie, kuracie a morské plody
Grécka marináda na jahňacie, kuracie a morské plody

Na prípravu potrebujete:

  • 1/2 šálky olivového oleja
  • 1/4 šálky citrónovej šťavy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička. sušené oregano alebo 1 polievková lyžica. l. čerstvé
  • 1 lyžička. lístky tymianu
  • kôra z 1 citróna
  • soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie

Cesnak a čerstvé lístky tymiánu a oregana nasekáme, metličkou zmiešame so zvyškom ingrediencií na marinádu. Nakrájané jahňacie, kuracie alebo vypitvané ryby zalejeme marinádou a necháme aspoň 30 minút odstáť.

Klasická marináda na hovädzie, bravčové a kuracie mäso

Klasická marináda na hovädzie, bravčové a kuracie mäso
Klasická marináda na hovädzie, bravčové a kuracie mäso

Na prípravu potrebujete:

  • 1/2 šálky sójovej omáčky
  • 1/3 šálky olivového oleja
  • 1/4 šálky worcesterskej omáčky
  • 2 polievkové lyžice. l. hnedý cukor
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 polievková lyžica. l. balzamikový ocot

Cesnak rozdrvíme v mažiari s cukrom, zmiešame so zvyškom ingrediencií. Zmiešame s pripraveným mäsom alebo kuracím mäsom. Kuracie mäso marinujte od 10 minút na teplom mieste do 12 hodín v chladničke, mäso – od 3 do 24 hodín.

Kokosová marináda na kuracie mäso a ryby

Kokosová marináda na kuracie mäso a ryby
Kokosová marináda na kuracie mäso a ryby

Na prípravu potrebujete:

  • 1 šálka kokosového mlieka
  • 1 polievková lyžica. l. sójová omáčka
  • 3 polievkové lyžice. l. hnedý cukor
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 polievkové lyžice. l. strúhaný zázvor
  • 1 červená čili paprička
  • soľ

Cesnak rozdrvíme v mažiari s cukrom alebo nadrobno nasekáme alebo nastrúhame na jemnom strúhadle. Zmiešame so zvyšnými ingredienciami a vyšľaháme do emulzie. Zmiešajte s pripraveným kuracím mäsom alebo rybou.

Kórejská marináda na kuracie, hovädzie a morské plody

Kórejská marináda na kuracie, hovädzie a morské plody
Kórejská marináda na kuracie, hovädzie a morské plody

Na prípravu potrebujete:

  • 1,5 šálky jablkovej šťavy
  • 8 strúčikov cesnaku
  • 1 polievková lyžica. l. sezamový olej
  • 3 polievkové lyžice. l. sójová omáčka
  • 2 polievkové lyžice. l. Sahara
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na malé kocky

Nakrájajte cesnak, rozpustite cukor v jablkovej šťave. Zmiešame so zvyšnými ingredienciami a nalejeme na pripravené mäso alebo morské plody. Nechajte marinovať aspoň 30 minút.

Thajská marináda na kuracie, hovädzie a morské plody

Thajská marináda na kuracie, hovädzie a morské plody
Thajská marináda na kuracie, hovädzie a morské plody

Na prípravu potrebujete:

  • 1 malý zväzok koriandra
  • 1 lyžička. čili pasta alebo 2 lyžičky. horúca čili omáčka
  • 1/4 šálky sójovej omáčky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice. l. rybia omáčka
  • 2 polievkové lyžice. l. limetkovej šťavy
  • 3 polievkové lyžice. l. Sahara
  • 1/3 šálky rastlinného oleja

Koriandr a cesnak bez stonky nasekajte nadrobno a zmiešajte so zvyšnými ingredienciami na marinádu. Zmiešajte s pripraveným kuracím mäsom, hovädzím mäsom alebo krevetami.

Citrónová marináda na ryby a krevety

Citrónová marináda na ryby a krevety
Citrónová marináda na ryby a krevety

Na prípravu potrebujete:

  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 2 polievkové lyžice. l. citrónová šťava
  • 1 plátok citróna
  • 2 polievkové lyžice. l. nasekanú petržlenovú vňať
  • 2 strúčiky cesnaku
  • čerstvo mleté ​​biele korenie
  • soľ

Cesnak nasekáme a zmiešame so zvyškom ingrediencií na marinádu. Nalejte na pripravené morské plody, premiešajte a nechajte marinovať 3060 min.

Talianska marináda na morské plody, kuracie a bravčové mäso

Talianska marináda na morské plody, kuracie a bravčové mäso
Talianska marináda na morské plody, kuracie a bravčové mäso

Na prípravu potrebujete:

  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice. l. Dijonská horčica
  • 1 polievková lyžica. l. zmes sušených talianskych bylín
  • 1/3 šálky bieleho vínneho octu
  • 1 šálka olivového oleja
  • 1 polievková lyžica. l. Sahara
  • soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie

Cesnak rozdrvíme v mažiari s cukrom alebo nadrobno nasekáme alebo nastrúhame na jemnom strúhadle. Zmiešame so zvyšnými ingredienciami a vyšľaháme do emulzie. Zmiešajte s pripravenými morskými plodmi, mäsom alebo hydinou.

Marináda s balzamikovým octom

Marináda s balzamikovým octom
Marináda s balzamikovým octom

Na prípravu potrebujete:

  • 1/2 šálky olivového oleja
  • 1/2 šálky balzamikového octu
  • 2 polievkové lyžice. l. hnedý cukor
  • 1 polievková lyžica. l. nasekaný rozmarín
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1,5 lyžičky. soľ

Cesnak rozdrvíme v mažiari a osolíme, zmiešame so zvyškom ingrediencií. Mäso zmiešame s marinádou. Kuracie mäso marinujte od 10 minút na teplom mieste do 12 hodín v chladničke, mäso – od 3 do 24 hodín.

Ryby a morské plody marinujte 10–20 minút, kuracie 10 minút. do 12 hodín, mäso – od 3 do 24 hodín.

Všetky recepty sú určené pre 1–1,5 kg mäsa, rýb alebo kuracieho mäsa.

Ak si všimnete chybu alebo nepresnosť, dajte nám vedieť. #marináda #marináda na grilovanie #marináda na morské plodySÚVISIACE MATERIÁLYKOMENTÁREPridať komentár Ešte viac receptov a chutných nápadov na našich sociálnych sieťach

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik