10 supermarinád na mäso, kuracie mäso a ryby
Ponúkame vám univerzálne marinádys ktorým môžete každému kebabu dodať nové odtiene chuti.
O čom budeme hovoriť v článku:
- Marocká marináda na hovädzie, jahňacie a morské plody
- Pikantná marináda na kuracie alebo bravčové mäso
- Grécka marináda na jahňacie, kuracie a morské plody
- Klasická marináda na hovädzie, bravčové a kuracie mäso
- Kokosová marináda na kuracie mäso a ryby
- Kórejská marináda na kuracie, hovädzie a morské plody
- Thajská marináda na kuracie, hovädzie a morské plody
- Citrónová marináda na ryby a krevety
- Talianska marináda na morské plody, kuracie a bravčové mäso
- Marináda s balzamikovým octom
Marocká marináda na hovädzie, jahňacie a morské plody
Marocká marináda na hovädzie, jahňacie a morské plody
Na prípravu potrebujete:
- 1/3 šálky olivového oleja
- 1 polievková lyžica. l. mletý kardamón
- 1 polievková lyžica. l. mletý kmín
- 1,5 lyžice. l. mleté nové korenie
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička. soľ
- šťava z polovice citróna
Cesnak rozdrvíme v mažiari s cukrom alebo nadrobno nasekáme alebo nastrúhame na jemnom strúhadle. Zmiešame so zvyšnými ingredienciami a vyšľaháme do emulzie. Zmiešajte s pripraveným mäsom alebo morskými plodmi.
Pikantná marináda na kuracie alebo bravčové mäso
Pikantná marináda na kuracie alebo bravčové mäso
Na prípravu potrebujete:
- 1/4 šálky dijonskej horčice
- 1 pohár kečupu
- 1/4 šálky horúcej čili omáčky
- 1/4 šálky sójovej omáčky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 polievková lyžica. l. citrónová šťava
- 1 polievková lyžica. l. hnedý cukor
Cesnak nasekáme alebo nastrúhame nadrobno. Suroviny na marinádu zmiešame a pridáme pripravené bravčové alebo kuracie mäso. Kurča marinujeme 10 minút na teplom mieste až 12 hodín v chladničke, mäso 3 až 24 hodín.
Grécka marináda na jahňacie, kuracie a morské plody
Grécka marináda na jahňacie, kuracie a morské plody
Na prípravu potrebujete:
- 1/2 šálky olivového oleja
- 1/4 šálky citrónovej šťavy
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička. sušené oregano alebo 1 polievková lyžica. l. čerstvé
- 1 lyžička. lístky tymianu
- kôra z 1 citróna
- soľ, čerstvo mleté čierne korenie
Cesnak a čerstvé lístky tymiánu a oregana nasekáme, metličkou zmiešame so zvyškom ingrediencií na marinádu. Nakrájané jahňacie, kuracie alebo vypitvané ryby zalejeme marinádou a necháme aspoň 30 minút odstáť.
Klasická marináda na hovädzie, bravčové a kuracie mäso
Klasická marináda na hovädzie, bravčové a kuracie mäso
Na prípravu potrebujete:
- 1/2 šálky sójovej omáčky
- 1/3 šálky olivového oleja
- 1/4 šálky worcesterskej omáčky
- 2 polievkové lyžice. l. hnedý cukor
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 polievková lyžica. l. balzamikový ocot
Cesnak rozdrvíme v mažiari s cukrom, zmiešame so zvyškom ingrediencií. Zmiešame s pripraveným mäsom alebo kuracím mäsom. Kuracie mäso marinujte od 10 minút na teplom mieste do 12 hodín v chladničke, mäso – od 3 do 24 hodín.
Kokosová marináda na kuracie mäso a ryby
Kokosová marináda na kuracie mäso a ryby
Na prípravu potrebujete:
- 1 šálka kokosového mlieka
- 1 polievková lyžica. l. sójová omáčka
- 3 polievkové lyžice. l. hnedý cukor
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 polievkové lyžice. l. strúhaný zázvor
- 1 červená čili paprička
- soľ
Cesnak rozdrvíme v mažiari s cukrom alebo nadrobno nasekáme alebo nastrúhame na jemnom strúhadle. Zmiešame so zvyšnými ingredienciami a vyšľaháme do emulzie. Zmiešajte s pripraveným kuracím mäsom alebo rybou.
Kórejská marináda na kuracie, hovädzie a morské plody
Kórejská marináda na kuracie, hovädzie a morské plody
Na prípravu potrebujete:
- 1,5 šálky jablkovej šťavy
- 8 strúčikov cesnaku
- 1 polievková lyžica. l. sezamový olej
- 3 polievkové lyžice. l. sójová omáčka
- 2 polievkové lyžice. l. Sahara
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná na malé kocky
Nakrájajte cesnak, rozpustite cukor v jablkovej šťave. Zmiešame so zvyšnými ingredienciami a nalejeme na pripravené mäso alebo morské plody. Nechajte marinovať aspoň 30 minút.
Thajská marináda na kuracie, hovädzie a morské plody
Thajská marináda na kuracie, hovädzie a morské plody
Na prípravu potrebujete:
- 1 malý zväzok koriandra
- 1 lyžička. čili pasta alebo 2 lyžičky. horúca čili omáčka
- 1/4 šálky sójovej omáčky
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 polievkové lyžice. l. rybia omáčka
- 2 polievkové lyžice. l. limetkovej šťavy
- 3 polievkové lyžice. l. Sahara
- 1/3 šálky rastlinného oleja
Koriandr a cesnak bez stonky nasekajte nadrobno a zmiešajte so zvyšnými ingredienciami na marinádu. Zmiešajte s pripraveným kuracím mäsom, hovädzím mäsom alebo krevetami.
Citrónová marináda na ryby a krevety
Citrónová marináda na ryby a krevety
Na prípravu potrebujete:
- 1/4 šálky olivového oleja
- 2 polievkové lyžice. l. citrónová šťava
- 1 plátok citróna
- 2 polievkové lyžice. l. nasekanú petržlenovú vňať
- 2 strúčiky cesnaku
- čerstvo mleté biele korenie
- soľ
Cesnak nasekáme a zmiešame so zvyškom ingrediencií na marinádu. Nalejte na pripravené morské plody, premiešajte a nechajte marinovať 30–60 min.
Talianska marináda na morské plody, kuracie a bravčové mäso
Talianska marináda na morské plody, kuracie a bravčové mäso
Na prípravu potrebujete:
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 polievkové lyžice. l. Dijonská horčica
- 1 polievková lyžica. l. zmes sušených talianskych bylín
- 1/3 šálky bieleho vínneho octu
- 1 šálka olivového oleja
- 1 polievková lyžica. l. Sahara
- soľ, čerstvo mleté čierne korenie
Cesnak rozdrvíme v mažiari s cukrom alebo nadrobno nasekáme alebo nastrúhame na jemnom strúhadle. Zmiešame so zvyšnými ingredienciami a vyšľaháme do emulzie. Zmiešajte s pripravenými morskými plodmi, mäsom alebo hydinou.
Marináda s balzamikovým octom
Marináda s balzamikovým octom
Na prípravu potrebujete:
- 1/2 šálky olivového oleja
- 1/2 šálky balzamikového octu
- 2 polievkové lyžice. l. hnedý cukor
- 1 polievková lyžica. l. nasekaný rozmarín
- 2 strúčiky cesnaku
- 1,5 lyžičky. soľ
Cesnak rozdrvíme v mažiari a osolíme, zmiešame so zvyškom ingrediencií. Mäso zmiešame s marinádou. Kuracie mäso marinujte od 10 minút na teplom mieste do 12 hodín v chladničke, mäso – od 3 do 24 hodín.
Ryby a morské plody marinujte 10–20 minút, kuracie 10 minút. do 12 hodín, mäso – od 3 do 24 hodín.
Všetky recepty sú určené pre 1–1,5 kg mäsa, rýb alebo kuracieho mäsa.
Ak si všimnete chybu alebo nepresnosť, dajte nám vedieť. #marináda #marináda na grilovanie #marináda na morské plodySÚVISIACE MATERIÁLYKOMENTÁREPridať komentár Ešte viac receptov a chutných nápadov na našich sociálnych sieťach