Broskyňový džem s grapefruitom a muškátovým orieškom

Broskyňový džem s grapefruitom a muškátovým orieškom

Broskyňový džem s grapefruitom a muškátovým orieškom K receptu

Tento džem sa môže jesť ako dezert alebo podávať k mäsu a hydine.

zložitosť: ľahko Kalórie: 395,09 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 24 hodín Použité: 1,23 g/0,23 g/98,45DezertPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE1,2 kg broskýň alebo nektáriniek 2 ružové grapefruity 1 kg cukru polovica muškátového orieška Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Grapefruity umyjeme kefkou, osušíme, krájacím nožom odstránime kôru na pásiky, nakrájame na menšie kúsky. Z grapefruitov vytlačte šťavu.

Krok 2

Broskyne ošúpeme. Dužinu nakrájame na plátky, prelejeme grapefruitovou šťavou. Miešajte.

Krok 3

Dno zaváraninovej misy pokropíme studenou vodou, pridáme cukor, pridáme asi 100 ml studenej vody a na miernom ohni rozpustíme cukor.

Krok 4

Sirup priveďte do varu, ak sa objaví pena, odstráňte ju. Pridajte kôru a nasekaný muškátový oriešok a varte 10 minút.

Krok 5

Pridajte broskyne do sirupu a premiešajte. Priveďte do varu na silnom ohni a odstráňte z tepla. Ochlaďte 4-5 hodín. Odstráňte kúsky muškátového orieška.

Krok 6

Vráťte nádobu na vysokú teplotu, priveďte do varu, znížte teplotu na nízku a varte 3 minúty. Odstráňte z tepla, ochlaďte, 4-5 hodín Opakujte tento postup – priveďte do varu, varte tri minúty a ochladzujte – 2-3 krát, naposledy nevychladzujte. Horúci džem nalejte do sterilizovaných pohárov a uzavrite.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik