K receptu
Klasickou možnosťou je strúhaný parmezán alebo iný aromatický tvrdý syr.
zložitosť: ľahko Kalórie: 648,14 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 20 min Použité: 20,29 g/40,15 g/50,40BlenderVarenietalianska kuchyňaVečeraHlavný chodVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE400 g fusilli alebo rigatoni 200 g tvarohu 400 ml smotany 20–30 % tuku 2 veľké zrelé paradajky 2 strúčiky cesnaku 5–7 vetvičiek petržlenu alebo koriandra 50 ml olivového oleja + trochu viac na podávanie čerstvo mletého čierneho korenia Soľ Tabuľka hmotností a opatrenia RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na paradajkách urobte zárezy v tvare kríža, paradajky ponorte do vriacej vody a potom prelejte ľadovou vodou. Paradajky ošúpeme, nakrájame na štvrtiny, zbavíme jadrovníkov a uložíme. Dužinu paradajok nakrájame na 1 cm kocky a ochutíme korením.
Krok 2
Vo veľkom hrnci prevaríme vodu, osolíme a uvaríme cestoviny podľa návodu na obale.
Krok 3
Cesnak rozdrvíme, ošúpeme a nasekáme. Nakrájajte stonky zelene na tenké plátky a listy nakrájajte oddelene. Cesnak a stonky rýchlo orestujte v hrnci na strednom ohni, 30 až 40 sekúnd.
Krok 4
Prilejeme smotanu, privedieme k varu, pridáme tvaroh, časť bylinkových listov, jadro paradajok a ponorným mixérom vyšľaháme do krému. Soľ a korenie.
Krok 5
Cestoviny sceďte v cedníku a pridajte do omáčky. Pridajte paradajky, premiešajte a ihneď položte na teplé taniere. Posypeme zvyšnými bylinkami, pokvapkáme olivovým olejom a podávame.