Cestoviny s tvarohovým krémom a paradajkami

K receptu

Klasickou možnosťou je strúhaný parmezán alebo iný aromatický tvrdý syr.

zložitosť: ľahko Kalórie: 648,14 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 20 min Použité: 20,29 g/40,15 g/50,40BlenderVarenietalianska kuchyňaVečeraHlavný chodVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE400 g fusilli alebo rigatoni 200 g tvarohu 400 ml smotany 20–30 % tuku 2 veľké zrelé paradajky 2 strúčiky cesnaku 5–7 vetvičiek petržlenu alebo koriandra 50 ml olivového oleja + trochu viac na podávanie čerstvo mletého čierneho korenia Soľ Tabuľka hmotností a opatrenia RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na paradajkách urobte zárezy v tvare kríža, paradajky ponorte do vriacej vody a potom prelejte ľadovou vodou. Paradajky ošúpeme, nakrájame na štvrtiny, zbavíme jadrovníkov a uložíme. Dužinu paradajok nakrájame na 1 cm kocky a ochutíme korením.

Krok 2

Vo veľkom hrnci prevaríme vodu, osolíme a uvaríme cestoviny podľa návodu na obale.

Krok 3

Cesnak rozdrvíme, ošúpeme a nasekáme. Nakrájajte stonky zelene na tenké plátky a listy nakrájajte oddelene. Cesnak a stonky rýchlo orestujte v hrnci na strednom ohni, 30 až 40 sekúnd.

Krok 4

Prilejeme smotanu, privedieme k varu, pridáme tvaroh, časť bylinkových listov, jadro paradajok a ponorným mixérom vyšľaháme do krému. Soľ a korenie.

Krok 5

Cestoviny sceďte v cedníku a pridajte do omáčky. Pridajte paradajky, premiešajte a ihneď položte na teplé taniere. Posypeme zvyšnými bylinkami, pokvapkáme olivovým olejom a podávame.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik