Chutney z baklažánu

K receptu

Keď sa vám nechce dlho stáť pri sporáku, môžete použiť rýchly recept na chutney. Toto horúce predjedlo sa pripravuje ľahko a prirodzene, no zanecháva jasnú dochuť a jemnú arómu po dlhú dobu.

zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 1 hodinaPraženieDusenie, chradnutieIndická kuchyňaHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE2 stredné baklažány 2 malé zrelé paradajky 2 nie príliš pálivé zelené čili 30 g kešu šťavy 1 limetka 1 lyžička. rasca a horčičné semienka soľ rastlinný olej Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Baklažány nakrájame na stredné kocky a opečieme na rozpálenom oleji do zlatista. Hotové baklažány položte na papierové utierky.

Krok 2

Paradajky a čili nakrájame nahrubo.

Krok 3

V hrnci s hrubým dnom zohrejte asi 2 polievkové lyžice. l. olej, pridáme rascu a horčičné semienka, opekáme 1 minútu. Pridajte kešu a premiešajte. Smažte, miešajte, 1 minútu.

Krok 4

Pridajte čili, limetkovú šťavu a paradajky, znížte teplotu na minimum, prikryte a duste 20 minút.

Krok 5

Pridáme baklažán a dusíme ďalších 5 minút. Pridajte trochu soli. Podávame s lokšami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik